Fata

Merită să îți micropigmentezi sprâncenele?

Micropigmentarea este o procedură modernă prin care poți obține un aspect impresionant pentru sprâncenele tale. Spre deosebire de tatuare, micropigmentarea se realizează mult mai ușor, fără durere, și te ajută să obții un efect natural pentru sprâncenele tale, dar și un look nou.  Dacă până acum nu ai încercat această tehnică, ți-am pregătit un scurt ghid despre cum se realizează această procedură și în ce situații este recomandată.

Când poți apela la micropigmentare

Cu ajutorul tehnicii de micropigmentare pudrată poți camufla mult mai ușor imperfecțiunile de la nivelul sprâncenelor, fie că vorbim despre spații goale, asimetrii, cicatrici sau creșterea haotică a firelor de păr. Prin micropigmentare vei obține o formă perfectă pentru sprâncenele tale, dar și o culoare potrivită.

Dacă ai sprâncenele dese, dar cu spații goale în anumite zone, poți opta pentru o sesiune de micropigmentare. Același lucru este indicat și pentru persoanele cu sprâncene deschise la culoare, sau pentru cele care petrec foarte mult timp la soare, iar firele sunt decolorate.

Atunci când optezi pentru micropigmentarea sprâncenelor cu efect pudrat, poți renunța pentru o perioadă la fardurile și creioanele pe care le foloseai pentru cosmetizare. Acest lucru te va ajuta pe termen lung, mai ales atunci când te îngrijorezi în privința machiajului, care se poate șterge ușor.

Avantajele micropigmentării sprâncenelor

După o procedură de micropigmentare, sprâncenele vor arăta impecabil, și nu vei mai avea nevoie de niciun fel de machiaj pentru a le defini. Însă, pe lângă aspectul estetic, această procedură are și alte avantaje, cum ar fi faptul că totul se desfășoară rapid, în aproximativ două ore.

De asemenea, în timpul procedurii, pielea ta nu este expusă unui tratament dureros. Acul folosit se inserează doar în straturile superioare ale pielii, la o adâncime de cel mult un 1mm. Astfel, procedura nu este deloc dureroasă, iar pielea se vindecă rapid.

Micropigmentarea sprâncenelor oferă cea mai eficientă acoperire și definire a sprâncenelor și este recomandată tuturor femeilor care au împlinit deja vârsta de 18 ani.

Un alt avantaj îl constituie efectul îndelungat al acestei tehnici. După efectuarea procedurii, rezultatul obținut poate să dureze până la doi ani, în funcție de tenul fiecărei femei. Apoi, cu trecerea timpului, culoarea se va estompa treptat, până când va dispărea complet de pe suprafața pielii.

Cum se realizează micropigmentarea

Atunci când optezi pentru micropigmentarea sprâncenelor, ar trebui să știi că există mai multe tipuri de tehnici pe care le poți încerca, în funcție de nevoile pe care le ai. Spre exemplu, poți opta pentru microblading, care presupune umplerea spațiilor goale prin desenarea sprâncenelor fir cu fir. 

O altă opțiune ar putea fi tehnica ombre, al cărei efect este asemănător cu cel al fardării sprâncenelor, în care trecerea de la o nuanță deschisă la una mai închisă este realizată gradual. Iar a treia tehnică la care poți apela este cea de micropowdering, care funcționează precum un machiaj permanent, cu un aspect pudrat. 

În timpul procedurii de micropigmentare, specialistul redesenează firele lipsă pe suprafața sprâncenelor, imitându-le perfect pe cele naturale, având aceeași grosime, nuanță și orientare. În acest fel pot fi umplute golurile din sprânceană și se pot masca cicatrici. De asemenea, această procedură ajută la realizarea unei forme mai bine definite a sprâncenelor, și la poziționarea acestora, pentru obținerea unui efect de lifting.

Totodată, prin intermediul acestei tehnici poți obține sprâncene mult mai voluminoase, mai ales dacă se folosesc trei nuanțe pentru pigmentare  – un blond închis, șaten deschis, dar și șaten mediu.

Așadar, procedura de micropigmentare este ideală pentru persoanele cu sprâncenele rare, pentru cele care au avut tatuaje, sau cele care vor să ascundă anumite cicatrici. O astfel de procedură este simplă, nu este dureroasă și efectul este îndelungat.