Corp

Când şi cui se recomandă implantul dentar fast and fixed?

Până nu demult, implantul dentar era un subiect tabu în rândul pacienţilor cu dinţi lipsă care preferau varianta unei proteze dentare sau varianta unei punţi dentare, fiind mai ieftine şi “clasice”, adică sigure, dar acum, o dată cu apariţia şi cu promovarea metodei implant dentar fast and fixed, tot mai mulţi pacienţi optează pentru aceasta.

Pentru că nimeni nu şi-ar dori să îşi piardă dinții, atât din partea frontală, unde acest lucru este evident, cât şi din lateral sau din spatele cavitatii bucale, unde dinții şi măselele au un impact important asupra masticaţiei, înlocuirea este imperios necesară ce trebuie luată în considerare încă de la extracţie. În plus, pacienţii nu mai sunt condiţionaţi de factorul financiar, pentru că implantul dentar este o variantă din ce în ce mai accesibilă.

Etapele inserării implantului fast and fixed

Inserarea implantului fast and fixed reprezintă o decizie foarte bună a pacienţilor care pun preţ atât pe sănătatea lor, cât şi pe estetica lor. Lucrarea dentară va fi la început provizorie, nu permanentă, permiţând pacienţilor să se bucure de aspectul asemănător danturii naturale imediat. Lucrarea provizorie este ataşată implanturilor dentare, fiind o lucrare stabilă cu rolul de a obişnui pacientul cu nouă dantura fixă.

Pacientul va stabili, împreună cu medicul stomatolog o primă consultaţie, unde va beneficia de radiografii panoramice şi de un CT pentru a stabili planul de acţiune. Apoi, împreună cu pacientul, medicul stomatolog întocmeşte planul de tratament şi chiar în aceeaşi zi, pacientul poate avea dinţii creaţi în laborator şi se poate începe inserarea propriu-zisă a implantului.

Intervenţia este minim invaziva, deloc dureroasă, fiind efectuată sub anestezie locală de un chirurg specialist, procedura presupunând o incizie la nivelul gingiei ce descoperă osul în care va fi introdus implantul, ales în funcţie de preferinţele şi caracteristicile pacientului. Intervenţia chirurgicală presupune introducerea, sub anestezie locală, a 4 implanturi dentare în osul mandibular şi a 6 implanturi dentare în osul maxilar, precum şi remodelarea gingiei şi amprentarea pentru lucrarea provizorie.

Pacientul, după această intervenţie, va reveni în cabinet seară sau a doua zi dimineaţă, având deja bonturile de vindecare ataşate, pentru a i se fixă dantura provizorie, cu un aspect funcţional perfect şi cu un aspect estetic foarte frumos.

Potrivit Dentik SRL, care asigură și derularea programelor de rezidențiat în stomatologie generală, vindecarea durează până la 6 luni de zile, timp în care implantul se integrează în organism în mod confortabil, iar pacientul se întoarce periodic pentru controale şi pentru a i se monta, la final, coroanele de ceramică sau dantura definitivă în varianta aleasă.

Ce mari avantaje aduce implantul fast and fixed?

Implantul dentar fast and fixed diferă de implantul tradiţional din mai multe puncte de vedere, aducând pacienţilor beneficii incontestabile, printre care se pot menţiona şi:

·  reluarea vieţii sociale imediat ce pacientul pleacă din cabinet, fără a aştepta luni de zile şi fără a-şi ascunde zâmbetul în spatele palmei;

·  acomodarea imediată cu proteză temporară;

·  posibilitatea de a articula corect cuvintele;

·  integrarea rapidă în organism şi stabilitate maximă;

·  fixarea protezei pe implanturi în mod facil;

eliminarea riscului de apariţie a cariilor dentare sub sau pe lucrare.