Stiri

Ce greseli pot fi facute la demararea unei constructii?

Lipsa cunostintelor din domeniu, dorinta de a face economie sau graba ii poate determina pe oameni sa faca unele greseli care, ulterior, ii pot costa mai scump. Desi costurile sunt importante calitatea si siguranta sunt criterii primordiale atunci cand vine vorba despre o constructie, mai ales in cazul uneia cu destinatie rezidentiala. 

Prin urmare, este necesara o documentare eficienta inainte de a demara un astfel de proiect si chiar se pot solicita pareri si recomandari de la oameni cu o oarecare experienta in domeniu, atat in ceea ce priveste modul de desfasurare a procesului de constructie, cat si in alegerea unei firme de constructii care sa se ocupe de proiect. 

Cu toate ca in acest fel pot fi evitate unele greseli, cele mai des intalnite probleme cauzate de acestea sunt: 

Alegerea constructorului in functie de criteriile economice 

Este important sa se gaseasca un constructor care sa se apropie cu oferta de bugetul alocat unui proiect de constructii. Totusi, alegerea ofertei cu cel mai mic pret se poate dovedi a fi foarte neinspirata, mai ales daca diferenta de preturi dintre ofertele mai multor firme de constructii din Cluj este prea mare. In acest caz, calitatea serviciilor poate fi una indoielnica. 

Nu se tine cont de recenziile altor clienti 

Cele mai citite articole

In mediul online exista numeroase platforme de unde se pot afla informatii referitoare la anumiti constructori, de la modul in care lucreaza, al rezultatul final obtinut si la multumirile sau nemultumirile clientilor acestora. 

Cei care nu tin cont de aceste recenzii, mai ales daca sunt preponderent negative, se pot trezi cu o lucrare executata incorect sau cu materiale de slaba calitate, care nu prezinta nicio siguranta. 

Nu se intereseaza despre cine strange gunoiul generat in timpul constructiei si daca acesta presupune un cost suplimentar 

Orice proiect de constructie va genera gunoi, despre care proprietarul trebuie sa se intereseze daca firma angajata se va ocupa de strangerea si debarasarea acestuia, iar daca da, acest serviciu este inclus in pret sau se taxeaza suplimentar. 

In concluzie, majoritatea greselilor se face din cauza lipsei de atentie acordata detaliilor. 

Cele mai citite articole