Moda

Ghid: Cum să alegi un costum de baie perfect – 10 reguli dovedite

Te confrunți cu alegerea  unui costum de baie? Vrei să fie perfect și să sublinieze punctele forte ale siluetei tale, ascunzând imperfecțiunile optice?  Află despre cele 10 reguli pentru alegerea unui costum de baie, datorită cărora vei fascina pe toată lumea cu silueta ta în această vară!

Mai jos veți găsi 10 reguli de bază pentru alegerea unui costum de baie, care, combinate cu cunoștințe despre stilurile ținutelor, te vor ajuta să alegi modelul perfect.

10 reguli despre cum să alegi un costum de baie care să se potrivească siluetei tale

  • Menține echilibrul optic

Cea mai importantă regulă atunci când alegi un costum de baie este să menții echilibrul. Acesta este principiul director, indiferent de tipul figurii. Ce înseamnă? Pur și simplu: partea superioară și partea inferioară a corpului trebuie să fie echilibrate, astfel încât întregul corp să pară proporțional. Oamenilor le place în mod inconștient simetria. Menținerea acestui principiu universal, adică neutralizarea disproporțiilor, te va face atrăgătoare!

  • Alege dimensiunea sutienului și a chiloților separat

O altă regulă importantă: în special pentru silueta tip pară – cumpără costume pentru care poți alege individual mărimea sutienului și a chiloților. Aceeași dimensiune pentru partea de sus și de jos nu se va potrivi bine. Dacă există disproporții mari între dimensiuni, atunci dacă urmărești dimensiunea de jos atunci când alegi o ținută, riști – mai ales în apă – ca sutienul să cadă (nu uita: țesătura umedă tinde să se extindă). Dacă alegi dimensiunea părții de sus, chiloții prea mici vor expune imperfecțiunile corpului din partea inferioară.

  • Alege cu atenție dimensiunea!

Alegerea mărimii costumului este crucială. Asigură-te că o alegi pe cea corectă. Dacă este prea mică, ai impresia că arăți „prea gras”. Dacă costumul este prea mare, se poate lăsa și poate cădea în timp ce înoți. Amintește-ți, totuși, că majoritatea costumelor de baie au de obicei un număr mai mic decât hainele.

  • Nu doar negru: încearcă alte culori

Negrul nu este singura culoare cu efect de subțiere. Albastru, violet și maro dau, de asemenea, o impresie similară.

  • Joacă-te cu culorile!

Cele mai citite articole

Culori strălucitoare cu ornamente sau imprimarea mare atrage privirea. Folosește-le pentru acele părți ale corpului pe care vrei să le evidențiezi și să le subliniezi, pentru a distrage atenția de la părțile pe care vrei să le ascunzi.

  • Care costum de baie este potrivit dacă ai burtică?

Dacă am burtică, nu înseamnă că nu poți purta un costum de baie sau ești limitată doar la costume de baie intregi. Ia în calcul tankini – un costum de baie format dintr-un tricou în loc de un sutien care acoperă burta și chiloții.

  • Cum să alegi un costum de baie pentru un bust mic

Dacă vrei să mărești vizual bustul , alege un sutien cu cupe căptușite, cu bretele.

  • Cum poți reduce optic bustul?

Dacă ești de părere că sânii tăi sunt prea mari , alege un costul din țesătură subțire. Sutienul nu trebuie să aibă umpluturi, doar un fir de susținere și curele mai groase.

  • Pareo poate face minuni

Nu uita de pareo , care atunci când este legat bine maschează perfect imperfecțiunile din abdomen, fese sau picioare.

  • Ce zici de monokini?

Dacă vrei să arătăm sexy și la modă, alege un monokini – o ținută dintr-o singură piesă, care este o combinație între un costum de baie dintr-o singură piesă și un bikini. De obicei, este cusut în așa fel încât să atragă atenția adânciturile foarte fanteziste. 

Cele mai citite articole