Diverse

Aronia beneficii pentru minte, trup si stare de spirit

Pentru ca din ce in ce mai multi oameni sufera de cancer, pentru ca foarte multe persoane cauta leacuri extraordinare pentru boli in faza incipienta sau produse naturale prin care pot preveni aparitia unor afectiuni grave, specialistii in domeniu recomanda aronia beneficii atat pentru trup, minte si suflet. Acest fruct este cunoscut si raspandit in intreaga lume, insa niciodata nu a capatat o asemenea importanta, pana cand oamenii de stiinta nu au descoperit cu exactitate ceea ce contin aceste fructe si la ce sunt bune. Imbunatatirea starii de spirit si de sanatate depinde si de fructele de aronia.

Aronia: beneficii ale fructului minune care imbunatateste calitatea vietii

Beneficiile fructelor de aronia, sucului de aronia si preparatelor pe baza de aronia sunt numeroase. Acestea contin putine calorii, proteine, carbohidrati, dar foarte multe vitamine, acid folic si antioxidanti naturali. Fructele de aronia contin vitamina C, A, K, vitamina P si vitamina Q (una din cele mai rar intalnite vitamine in stare naturala), precum si minerale precum calciu, magneziu, fier, mangan si potasiu.

Fructele de aronia aduce numeroase beneficii:

Intarirea sistemului imunitar – fructele de aronia intaresc sistemul imunitar deoarece contin o cantitate mare de vitamina C, ajutand corpul sa lupte cu racelile si fiind un bun adjuvant in mentinerea temperaturii corpului si in reactivarea starii de bine, avand chiar si un puternic efect antibacterian deoarece distruge cu succes stafilococul auriu si bacteria E.Coli.

Cele mai citite articole

Lupta impotriva cancerului – pentru ca este una din cele mai frecvente boli ale acestui secol, oamenii duc o puternica lupta pentru a preveni si trata cancerul prin orice mijloace. Pentru ca fructele de aronia contin o cantitate foarte mare de antioxianti, acestea sunt cele mai potrivite pentru a reduce riscul aparitiei de cancer la san sau la colon. Consumul regulat de suc de aronia intareste organismul care este supus terapiilor pentru eliminarea acestei afectiuni.

Sanatatea cardiovasculara – aronia vine in sprijinul persoanelor care sufera de boli de inima, pentru ca le mentine inima sanatoasa si le scade sansele de infarct. Aceste fructe au rolul de a regla tensiunea arteriala gratie continutului ridicat de potasiu ce are un efect dilatator.

Lupta impotriva diabetului – fructele de aronia sunt aliati de baza ai celor care doresc sa isi tina sub control nivelul de zahar din sange, datorita cantitatii de fibre dietetice pe care le contine si datorita antocianinelor.

Detoxifierea organsmului – fructele de aronia contribuie la detoxifierea organismului, la eliminarea numarului de kilograme si la mentinerea sub control a greutatii.

Mentinerea unei bune sanatati psihice – fructele de aronia contin minerale si vitamine esentiale care protejeaza corpul de intoxicatii si reduc stressul. Acestea aduc numeroase modificari pozitive ale dispozitiei, mai ales pentru cei care sunt in pragul depresiei sau sufera de anxietate.

In concluzie, fructele de aronia au un puternic efect antioxidant si ajuta organismul sa fie mult mai puternic si sa lupte cu orice amenintare ii sta in cale, atat pe plan fizic, cat si pe plan psihic.

Cele mai citite articole