Stiri

Top 5 rase de câini ideale pentru apartament

Te gândești să cumperi un câine? Până acum ai ezitat pentru că locuiți într-un bloc? Există vești bune pentru tine: în postarea de mai jos vei afla care cele mai potrivite rase de caini cu care să trăiești în apartament! 

Un câine pentru apartament? Definește-ți opțiunile

În primul rând, trebuie să decizi ce fel de câine dorești. Această decizie poate fi mai complexă dacă locuiești într-un apartament, deoarece nu toți câinii sunt potriviți pentru a locui în bloc … Factori precum spațiul limitat, apropierea de vecini (care nu pot tolera lătratul) și lipsa spațiului exterior pot face dificil traiul cu câinele tău în apartament. Pentru aceasta vrei un câine care să se potrivească stilului de viață și caracterului tău.

Este un câine de apartament mic cea mai bună alegere?

Mulți oameni presupun că un câine cu care să trăiască în apartament înseamnă că sunt limitați la a alege câinii mici. Totuși, acest lucru nu este pe deplin adevărat. Un câine mic într-un bloc poate fi o alegere inteligentă, dar există și alte calități în ceea ce privește capacitatea unui câine de a trăi într-un apartament. Câinele pe care îl vei căuta:

  • tace
  • nu are multă energie
  • este calm
  • este prietenos cu oamenii

Mulți câini mai mici pot fi de fapt mai energici și mai plini de viață decât câinii mari. De exemplu, Beagle nu este foarte mare, dar au fost inițial destinați muncii. Aceasta înseamnă că au nevoie de mult exercițiu, ceea ce poate fi dificil dacă nu ai o grădină. Mai mult decât atât, acești câini au tendința de a lătra, lucru cu care s-ar putea ca vecinii tăi să nu fie încântați!

Top 5 câini perfecți pentru viața la bloc:

  • Yorkshire Terrier

Deschide lista celor mai buni câini pentru un apartament nu numai pentru că ocupă puțin spațiu (cântărește puțin peste 3 kg), ci și pentru că nu latră de obicei. Prietenos cu oamenii și alte animale de companie, se adaptează foarte bine la noile condiții.

  • Bichon maltez

Este un câine care nu depășește 3-4 kg și partea bună este că nu are standarde înalte. Are o blană mătăsoasă și este una dintre rasele de câini ce participă la expoziții sau concursuri.

  • Boston Terrier

Este un câine blând și foarte drăguț , ușor de dresat . Este foarte inteligent și, ca un molos, curajos. Însoțitor de familie, cu un vârf de amuzant. Cântărește în medie între 7 și 9 kg.

  • Bulldog francez

Un câine mic (8-13 kg) cu caracteristicile unui câine mai mare. Este calm și liniștit , odihnindu-se adesea în cel mai confortabil loc din casă. Farmecul și atitudinea prietenoasă sunt semnele sale distinctive. Nu are nevoie de plimbări lungi și active.

  • Basset

Prezența sa pe lista celor mai buni câini poate fi un pic surprinzătoare, mai ales datorită staturii sale masive (20-29 kg). Cu toate acestea, lucrul copleșitor este că, la fel ca un buldog, este un câine foarte calm, ușor de îngrijit cu jucării, delicii și multe mângâieri. Este un câine foarte sociabil, ce iubește să fie cu familia și copiii. Cu toate acestea, el necesită o educație adecvată, deoarece poate fi încăpățânat și independent.

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *