Stiri

Cum poate fi redus timpul de realizare al proiectului de construcție?

O finalizare mai rapidă a proiectului este benefică – în cazul dezvoltatorilor imobiliari, înseamnă că spațiile chiriașului pot fi vândute sau închiriate mai repede – pentru proprietarii care intenționează să folosească singuri clădirea, o finalizare rapidă înseamnă că se pot muta din locația lor actuală mai devreme. Acest lucru aduce economii directe dacă stau în chirie în prezent sau posibilitatea de a vinde sau închiria, dacă dețin clădirea.

Teoretic, se poate finaliza un proiect mai repede angajând un personal mai mare sau plătind ore suplimentare. Cu toate acestea, această abordare face, de asemenea, proiectul mult mai scump. Odată cu actuala pandemie COVID-19, orele suplimentare și un număr mare de personal cresc, de asemenea, riscul de infecție. 

O abordare mai inteligentă este optimizarea procesului de proiectare și construcție, pentru a accelera proiectul la un cost rezonabil. S-ar putea să existe, de asemenea, oportunități de a reduce simultan costurile proiectului și timpul de execuție.

Reducerea timpului de procesare a proiectelor cu decizii de design inteligent

Proiectarea proiectului este adesea privită ca un pas necesar și inevitabil pentru a obține aprobarea unui proiect și pentru a începe construcția. Cu toate acestea, etapa de proiectare oferă o oportunitate pentru decizii inginerești inteligente, care sunt benefice nu numai în timpul construcției, ci și pentru operarea și întreținerea clădirii.

Un proiect optimizat efectuat de către un birou de arhitectura aduce următoarele avantaje:

  • Proiectarea folosește cele mai puține materiale și ore de lucru posibile, îndeplinind în 

același timp cerințele proprietarului. Acest lucru accelerează și livrarea proiectului, pur și simplu pentru că există mai puține materiale de instalat.

  • Schiţele și specificațiile iau în considerare etapa de construcție, evitând aspectele care 

Cele mai citite articole

creează conflicte de flux de lucru între meserii calificate.

  • Proiectarea proiectului respectă codurile de construcție locale la prima trimitere sau cu 

modificări minime. Inginerii cu experiență știu cum să evite mai multe revizii cu departamentul local de construcții, obținând astfel un proiect tehnic, mai rapid, în urma căruia se va primi şi autorizația de construire.

Utilizarea comerțului electronic în proiectarea MEP poate ajuta, de asemenea, la optimizarea proiectelor înainte de construcție. Serviciile de inginerie pot fi comandate ca liste detaliate, ceea ce face ca costurile lor să fie mai ușor de gestionat și mai previzibile. Comerțul electronic extinde, de asemenea, opțiunile de plată disponibile pentru serviciile de proiectare, reducând timpul petrecut cu procesarea plăților.

  • Reducerea timpului de construcție cu un management eficient al proiectului

Un design optimizat al clădirii este ca un manual de instrucțiuni pentru o livrare rapidă a proiectului. Comunicarea clară este esențială: înainte de a începe construcția, antreprenorul general și toți subcontractanții comerciali trebuie să fie familiarizați cu documentele de proiectare.

Coordonarea între meseriile calificate este esențială pentru a preveni întârzierile și a minimiza conflictele. Subcontractanții trebuie să fie familiarizați nu numai cu domeniul lor de activitate, ci și cu modul în care interacționează cu sarcinile îndeplinite de alți comercianți.

Tehnologia ajută şi ea la supravegherea și comunicarea eficientă, care sunt esențiale pentru ca planurile de proiectare să ducă la îndeplinirea proiectului.

Cele mai citite articole