Diverse

Alăptarea sau laptele praf? Ce sa alegi?

Aștepți un copil și nu ai ales încă între laptele matern sau lapte praf Humana, considerat unul dintre cele mai apropiate de cel al unei mame? Care sunt avantajele și dezavantajele fiecărui lapte?

În timpul sarcinii, bebelușul nenăscut este hrănit cu ajutorul cordonului. La naștere, nou-născutul nu mai primește aceste contribuții, deci este important să le înlocuiești cu o dietă pe bază de lapte (maternă sau industrială).

Recomandările OMS sunt să alăptezi, dar multe femei preferă să aleagă lapte praf Humana pentru dieta sugarului. Iată câteva informații pentru a te ajuta să faci alegerea.

Laptele matern – alegerea alăptării

Dacă ai ocazia să alăptezi, laptele matern pare să fie cel mai bun pentru bebelușul tău. Laptele matern, datorită compoziției sale, hidratează mai bine copilul: nu este neapărat necesar să adăugi apă sub o altă formă (cu excepția căldurii ridicate, febrei, diareei, vărsăturilor etc.) ca în cazul in care alegi lapte praf.

Laptele matern este bogat în mod natural în acizi grași esențiali din familiile Omega-3 și Omega-6, care sunt esențiale pentru dezvoltarea corectă a nou-născuților (în special a creierului).

Laptele matern contribuie, de asemenea, la  dezvoltarea apărărilor naturale, deoarece este bogat în lizozime și imunoglobuline de tip A (IgA), tip G (IgG) și tip M (IgM). Lizozimele și imunoglobulinele sunt proteine ​​utilizate pentru apărarea împotriva bacteriilor, virușilor și a altor infecții.

De asemenea, are avantajul de a fi compus din oligozaharide care promovează buna dezvoltare a florei microbiene intestinale (probiotice). Laptele matern are, de asemenea, avantajul că este în mod constant adaptat nevoilor copilului dumneavoastră: pe măsură ce copilul crește, laptele se schimbă și pentru a-i satisface nevoile.

Cele mai citite articole

Principalele dezavantaje ale alăptării: laptele matern este slab în vitamina K (pentru coagularea sângelui) și D (pentru o bună formare a oaselor) și cantitatea de vitamina C este abia suficientă (în cazul unei mame fumătoare, mama -acest lucru este insuficient). Acesta este motivul pentru care un aport suplimentar de vitamine K și D este esențial în cazul alăptării.

Pentru alăptarea de bună calitate, mama trebuie să urmeze o dietă echilibrată și să respecte aceleași constrângeri ca și în timpul sarcinii (în special la nivelul alimentelor crude, al alcoolului etc.).

Formula de lapte praf Humana

Există diferite tipuri de lapte praf adaptat în funcție de vârsta copilului tău, de maturitatea sa digestivă și de posibilele alergii.

Laptele praf Humana este preparat într-un mod sănătos și satisface perfect nevoile nutriționale ale copilului tău.

Acestea se prezintă sub formă de pulbere rehidratantă sau în funcție de vârsta sugarului.

Avantajele laptelui praf Humana: este ușor de preparat, sunt completate de cele mai multe ori cu vitaminele D și K care sunt deficitare în laptele matern. Acestea conțin elementele esențiale pentru dezvoltarea sugarului.

Dezavantaje: costisitor, necesită pregătire în condiții igienice mai stricte (sticlă sterilă, apă plată potrivită pentru sugari).

Cele mai citite articole