Stil

5 elemente de design pentru o casă mai primitoare

Vrei să-ți transformi locuința într-un spațiu primitor și reconfortant, ideal pentru relaxare? Câteva elemente de design alese cu grijă pot crea o ambianță caldă și plăcută, în care tu și cei dragi vă veți simți excelent. Descoperă recomandările noastre în cele ce urmează! 

1. Pături și perne moi

Păturile și pernele moi adaugă confort și căldură decorului tău, dar sunt, totodată, și extrem de practice. Pentru a crea un design unic, personalizat, ai la dispoziție o gamă variată de opțiuni calitative și avantajoase în outletul English Home din București. Modelele cu un conținut ridicat de bumbac sau fibre naturale sunt ideale pentru a spori nivelul de confort al canapelei sau fotoliului tău preferat.

În plus, păturile și pernele moi creează un aspect estetic interesant. Dacă vrei să combini culorile și texturile într-un mod plăcut și armonios, ia în considerare nuanțele și modelele din camera ta. În general, tonurile calde și neutre, precum bej, maro sau cenușiu sunt ușor de integrat în diverse stiluri decorative.

2.Tablouri și elemente ornamentale

Alege opere de artă care transmit emoții pozitive și se încadrează cât mai bine în stilul camerei, pentru a crea un spațiu armonios și primitor. Vei obține un aspect coerent și echilibrat dacă așezi elementele decorative într-un mod bine gândit. Poziționează tablourile la nivelul ochilor și încadrează-le în funcție de dimensiunea peretelui. Asigură-te că restul elementelor decorative sunt aranjate în grupe de dimensiuni și forme diferite, dar unitare ca stil.

Oglinzile sunt o altă opțiune versatilă ce poate avea un impact mare asupra aspectului și atmosferei unei încăperi. Acestea creează iluzia unui spațiu mai mare și mai luminos, îndeosebi atunci când sunt așezate strategic, pe partea opusă a ferestrelor.

3. Lumânări parfumate

Cele mai citite articole

Lumânările parfumate pot crea o ambianță confortabilă și liniștitoare într-o cameră, cu ajutorul mirosurilor plăcute și a luminii calde pe care o emit. Pentru a alege parfumul potrivit, gândește-te la atmosfera pe care vrei să o creezi. Spre exemplu, lavanda este perfectă pentru zonele de relaxare, cum ar fi camera de zi sau dormitorul, deoarece are proprietăți calmante. Dacă vrei să adaugi energie și vitalitate în cameră, lumânările cu arome de citrice sunt o alegere excelentă. Pentru a crea o atmosferă caldă și primitoare, poți opta pentru lumânări parfumate cu arome de vanilie sau scorțișoară.

Când vine vorba de forme și culori, lumânările parfumate oferă o varietate infinită. De exemplu, cele în formă de inimă sau tonuri de roșu sunt perfecte pentru ocazii romantice, în timp ce lumânările în culori pastelate sau luminoase sunt potrivite pentru a adăuga o notă de culoare în încăperile închise.

4. Plante de interior

Plantele de interior cresc calitatea aerului și pot crea un mediu mai relaxant și plăcut în locuință, contribuind la îmbunătățirea stării de spirit și a productivității. Pentru a profita la maximum de beneficiile acestora, alege plantele în funcție de nivelul de lumină și umiditate din casa ta. Printre cele mai populare opțiuni pentru interior se numără ficusul, filodendronul, aloe vera și dracaena.

Nu uita să aranjezi plantele de interior într-un mod estetic, în funcție de culoarea, textura și dimensiunea lor. Amplasează-le în ghivece decorative pe pervaz sau așază-le pe rafturi sau etajere. De asemenea, poți combina plante de diferite dimensiuni și forme pentru a crea un aspect interesant și plăcut.

5. Covoare confortabile

O încăpere primitoare și armonioasă trebuie să includă și un covor, așadar alege un model care se potrivește cu restul mobilierului și al elementelor decorative. De exemplu, dacă ai un mobilier de culoare închisă, un covor mai deschis poate adăuga lumină și căldură în încăpere. De asemenea, o combinație de modele și texturi diferite va adăuga personalitate și interes vizual.

Un alt beneficiu al covoarelor este confortul termic și fonic pe care îl oferă. Acestea pot ajuta la menținerea căldurii și la reducerea zgomotelor, ceea ce îți va face spațiul mult mai plăcut. 

Aceste detalii aduc confortul, armonia și personalitatea de care are nevoie locuința ta pentru a deveni un cămin confortabil. Inspiră-te din ideile pe care ți le-am prezentat și investește în accesorii calitative pentru a obține o casă așa cum îți dorești!

Cele mai citite articole