Stiri

Utilaje agricole pentru fermierii moderni

In prezent, diferite tipuri de utilaje agricole si tehnologii agricole moderne sunt utilizate in diferite lucrari agricole. Diferitele niveluri de productie a culturilor includ lucrarea primara si secundara a solului, insamantarea si plantarea, cultivarea, fertilizarea si distributia, combaterea daunatorilor, recoltarea, irigarea, drenajul, transportul, depozitarea, prelucrarea reziduurilor de la culturile anterioare etc. 

Din cele mai vechi timpuri, animalele au fost principala sursa de energie atunci cand vine vorba de munca grea in agricultura. Mai tarziu, utilajele  cu abur au inceput sa o inlocuiasca. Au fost apoi inlocuite tractoarele pe benzina, iar apoi motoarele diesel. In tarile dezvoltate, acest lucru a dus la o reducere a numarului de muncitori agricoli, si cu toate acestea, productia agricola a crescut constant cu utilaje agricole.

Tehnologia in agricultura s-a schimbat si a crescut productia si calitatea produselor. In zilele noastre, fermierii care lucreaza din greu in ferme folosind unelte agricole traditionale si invechite, isi pierd sanatatea si timpul. Tractorul, care era cunoscut ca un geniu tehnologic in agricultura, este acum invechit. 

Utilajele agricole moderne au modernizat sectorul agricol in bine. Unele dintre principalele si cele mai frecvent utilizate utilaje sunt combinele agricole, cultivatorul rotativ, plugul, remorca de tractor, grapa motorizata, nivelator, cisterna de apa, ripper si grapa cu discuri.  

Plugul

Cele mai citite articole

Plugul este piesa principala a utilajului de prelucrare a solului, functioneaza ca un instrument atasat la un tractor si ajuta la cultivarea eficienta a terenului. Acest minunat utilaj agricol este folosit la pregatirea pamantului pentru semanat. 

Fie ca este vorba despre transformarea intregului teren nou intr-o ferma sau doar despre pregatirea unei ferme existente pentru a planta seminte, diverse tipuri de pluguri (plug modular, plug reversibil, plug cu discuri) permit fermierilor sa transforme solul intr-un pat de seminte bogat in nutrienti pentru plantarea si cresterea culturilor.

Combina 

Combina functioneaza ca un pieptene pentru taierea culturilor mature in timpul treieratului. Combina este una dintre cele mai modernizate utilaje agricole care ii ajuta pe fermieri sa economiseasca ore lungi in ziua petrecuta cu recoltarea. 

Combina de recoltat multifunctionala este proiectata pentru a fi potrivita pentru recoltarea mai multor cereale, cum ar fi grau, porumb, orz, sorg, soia, ovaz, floarea soarelui, orez. Utilajul de recoltat multiplu modern accelereaza recoltarea, astfel incat campurile sa poata fi deschise pentru urmatoarea cultura intr-o perioada minima de timp, iar probabilitatea productiei este crescuta in aceasta perioada.

Grapa cu discuri

O grapa cu discuri este una dintre principalele instrumente de prelucrare a solului in care fermierii pot investi pentru a-si creste productivitatea. Acest utilaj agricol este folosit si in procesul secundar de prelucrare a solului, deoarece ajuta la spargerea bulgarilor de sol cu ​​usurinta, eficient si mai rapid, pentru a-i oferi un finisaj bogat atunci cand vine vorba de pregatirea patului de seminte final. De asemenea, permite fermierilor sa controleze buruienile din jurul plantelor dupa plantarea si cresterea culturilor.

Cele mai citite articole