Uncategorized

Top jocuri care contribuie la dezvoltarea copilului tău

Vrei să-ți expui copilul la surse de informație, fără a-i ”fura” din copilărie? Visezi ca el să devină un adult capabil să gândească neconvențional și să cultive, chiar din copilărie, skill-urile atât de mult cerute de viață? Dacă îți dorești să fructifici, într-o manieră distractivă, timpul de joacă al copilului tău, află că poți face lucrul acesta prin introducerea unor activități specifice, concepute special pentru a ridica nivelul de curiozitate și, prin urmare, creativitatea copilului tău. Descoperă mai jos cele mai apreciate jocuri de dezvoltare.

Jocuri distractive cu scop educațional nonformal

1.       Cubul Rubik

Invenția maghiarului Ernő Rubik intrigă și azi, la 48 de ani după apariția sa, mii de oameni, printre care și mulți tineri. Acest joc, deși poate părea intimidant, sporește reflexele copilului, contribuind la dezvoltarea motrică, îmbunătățește abilitățile de observație, agilitate, concentrare și rezolvare de probleme și menține mintea activă.

2.       LEGO

Dacă privești la esența acestor cunoscute și mult-apreciate piese de construcție, vei putea observa cu ușurință caracterul lor educativ. Jocul cu LEGO stimulează activitatea cerebrală și creativitatea. Indiferent de sentimentul ales, cuburile LEGO cu tematici diverse disponibile pe Altex.ro îi vor oferi copilului tău contextul necesar pentru a crea, fie de la zero, fie în conformitate cu instrucțiunile aferente, universuri întregi. Alege să investești în viitorul copilului tău prin achiziția unui set de construcție LEGO și dă frâu liber imaginației acestuia. Ferme, stații de poliție, grădinițe, câte și mai câte povești pot fi create cu ajutorul acestor piese din plastic. Toate acestea contribuie la consolidarea abilităților de rezolvare de probleme, facilitează orientarea în spațiu și implică îndeplinirea de sarcini semi complexe.

3.       Puzzle

Cele mai citite articole

Prin jocul cu piesele puzzle, activitatea motorie și cerebrală a copilului tău este sporită. Pe lângă beneficiile aduse în dezvoltare a memoriei, creșterea capacității de rezonare vizuală și spațială, scăderea nivelului de stres și îmbunătățirea atenției la detalii, jocul cu puzzle este o activitate care poate facilita relațiile sociale și abilitatea copilului de a gândi emoțional. Totodată, datorită gamei variate de imagini prezente în puzzle, cât și multiplelor grade de dificultate, copilul tău nu se va plictisi niciodată de această activitate, întrucât ea prezintă mereu un element de noutate. Acompaniază această activitate de rezolvare a puzzle-ului cu muzică clasică sau cu un podcast și vei reuși astfel să impactezi multiple aspecte ale dezvoltare ale copiluluii tău, simultan.

4.       Șah

Dacă îți dorești ca al tău copil să fie în stare să distingă și să rețină informații cu ajutorul memoriei vizuale, cel mai bun mod de a dezvolta aceasta încă de la vârste fragede este instruirea acestuia în arta șahului. Pe lângă asta, activitatea este recunoscută ca fiind de o semnificantă importanță în creșterea nivelului de atenție manifestat. Concentrarea și capacitatea de a memora sunt esențiale în acest joc, așa că dacă consideri că este nevoie să crești această abilitate în viața copilului tău, oferă-i posibilitatea de a învăța șah.

5.       Rummikub

Datorită caracterului imprevizibil pe care jocul îl prezintă, prin această activitate copilul tău îți va dezvolta abilitățile de planificare iar jocul va spori nivelul de adaptabilitate al acestuia. Totodată, spre deosebire de alte jocuri, Rummy necesită prezența a cel puțin un alt participant la joc, astfel că el va ajuta la consolidarea abilităților de comunicare și socializare.

Așadar, este ușor să înveți prin joacă! Alege să dezvolți capacitățile copilului tău prin intermediul acestor jocuri de dezvoltare!

Sursă foto: Pexels.com.

Cele mai citite articole