Stil

Top 5 parfumuri clasice care rămân mereu în tendințe

Fii gata să descoperi secretele celor mai apreciate esențe atemporale, aflate în topul preferințelor de decenii! Te vom ghida într-o adevărată călătorie olfactivă, deslușind misterele fiecărei note de bază, de mijloc și de vârf, dar și ale creatorilor lor.De asemenea, vei învăța cum să identifici un parfum original și îți vom oferi sfaturi prețioase despre cum să alegi un parfum clasic potrivit pentru tine. Îți promitem o experiență captivantă, plină de arome inconfundabile!

Ce înseamnă un parfum clasic 

Parfumurile clasice au jucat un rol semnificativ în istoria parfumeriei, și continuă să fie populare și astăzi. Un parfum clasic este atemporal și nu este influențat de tendințele curente din industrie. De obicei, are o compoziție complexă și sofisticată, care atrage atenția prin eleganța și rafinamentul său.

Un astfel de parfum trebuie să aibă o calitate excepțională și să fie creat de un parfumier talentat. Aceasta înseamnă că la producerea sa au fost folosite ingrediente de înaltă calitate, și s-au respectat toate standardele ridicate ale industriei de profil. 

În plus, mirosul distinctiv face ca un astfel de parfum să fie recunoscut pe scară largă. Acesta înseamnă că parfumurile originale trebuie să aibă o notă olfactivă unică, care le diferențiază de alte arome. Structura de piramidă olfactivă este de regulă bine definită, cu notele de vârf, de mijloc și de bază.

Nu în ultimul rând, un astfel de parfum are de regulă un impact semnificativ asupra oamenilor și culturii în momentul lansării sale, și continuă să rămână popular de-a lungul timpului. 

Top 5 parfumuri clasice care rămân mereu in tendințe

Iată mai jos cinci exemple de parfumuri clasice care rămân mereu în tendințe, cu detalii despre notele de bază, de mijloc și de vârf, creatorii lor, anul în care au fost lansate, precum și longevitatea și traiectoria lor pe piață. 

1. Chanel No. 5 

Acest parfum iconic a fost lansat în anul 1921 și a fost creat de către Ernest Beaux pentru casa de modă Chanel. Notele de vârf includ aldehide, neroli și ylang-ylang, urmate de note de mijloc de trandafir, iasomie și liliac. Cele de bază includ vanilie, paciuli și mosc, conferind parfumului o aromă elegantă și sofisticată.

Chanel No. 5 a fost apreciat de-a lungul timpului pentru calitatea ingredientelor sale și pentru designul său iconic de sticlă. A devenit un simbol al feminității, și rămane unul dintre cele mai vândute parfumuri din lume inclusiv la această oră. 

2. Samsara de la Guerlain 

Acest parfum se înscrie în colecția de arome legendare create de Jacques Guerlain. Notele de vârf pentru acest adevărat elixir al dragostei și al senzualității femionie includ iasomia și florile delicate de ylang-ylang, urmate de note de iris, tonka și vanilie care se împletesc cu cele de lemn de santal pentru a conferi parfumului o aromă orientală inconfundabilă.

Cele mai citite articole

Samsara se numără printre primele parfumuri orientale care au devenit un simbol al eleganței și rafinamentului. A rămas popular de-a lungul anilor și este considerat unul dintre cele mai importante parfumuri clasice din istorie. 

3. J’adore de la Dior

Acest parfum a fost lansat în anul 1999 și a fost creat de către parfumierul Calice Becker. Notele de vârf includ bergamotă, mandarină și piersică, urmate de note de mijloc de trandafir, iasomie și frezie. Cele de bază includ mosc și lemn de santal, conferind parfumului o aromă florală și feminină.

J’adore a devenit unul dintre cele mai populare parfumuri ale brandului Dior și a câștigat multiple premii de-a lungul anilor. A rămas în tendințe datorită combinației sale unice de note și a versatilității sale, putând fi purtat în diferite ocazii. 

4. Youth Dew, de Estée Lauder

Acest parfum creat de către Estée Lauder a fost lansat în anul 1953. Notele de vârf includ bergamotă, piersică și aldehide, urmate de note de mijloc de trandafir, iasomie și ylang-ylang. Notele de bază includ mosc, lemn de santal și vanilie, oferind parfumului o aromă caldă și senzuală.

Youth Dew a fost inițial lansat ca ulei de baie și a devenit ulterior un parfum de succes. A rămas în tendințe datorită popularității sale și a faptului că a fost unul dintre primele parfumuri care au avut un efect deosebit de lung pe piele. 

5. Guilty by Gucci 

Acest parfum a fost lansat în anul 2010 și a fost creat de către parfumierul Alberto Morillas. Notele de vârf includ mandarină și piper roz, urmate de note de mijloc de lăcrămioare, piersică și iasomie. Notele de bază includ paciuli, ambroxan și lemn de santal, oferind parfumului o aromă orientală și seducătoare.

Guilty a devenit rapid un parfum de succes, datorită combinației sale de note moderne și a designului său elegant. A rămas în tendințe datorită popularității sale continue și a faptului că a devenit unul dintre cele mai vândute parfumuri din portofoliul Gucci.

Acestea sunt doar câteva exemple de parfumuri clasice care rămân mereu în tendințe. Ele sunt adesea complexe și sofisticate, cu note distincte care se dezvăluie pe parcursul purtării lor. Notele de vârf sunt cele care se simt imediat după aplicarea parfumului, notele de mijloc se dezvăluie pe parcursul purtării, iar notele de bază sunt cele care persistă pe piele după evaporarea celorlalte note.

Cum să alegi parfumul clasic pentru tine

Parfumurile clasice sunt întotdeauna create cu ingrediente de înaltă calitate, având o longevitate și o proiecție impresionante. Fiecare are o poveste unică și o aromă distinctă, captivând astfel inimile consumatorilor de-a lungul timpului.

Alegerea unui parfum clasic necesită să cunoști propriile preferințe, ocazia pentru care va fi purtat și tipul tău de piele. De asemenea, este important să recunoști un parfum original, pentru a te asigura că investiția ta este una durabilă.

Nu ezita însă să achiziționezi un astfel de parfum original de calitate, care nu se demodează niciodată, pentru a fi parte integrantă a istoriei și culturii parfumeriei!  

Cele mai citite articole