Depozitul industrial este locul de stocare a tuturor activelor unei companii, care include birouri, depozite pentru masini, zona de productie, zona pentru lucratori si depozitarea produselor sau a materiilor prime.
Cladirile industriale pot fi construite inainte de infiintarea firmei sau pot rezulta dintr-o investitie pentru o anumita linie comerciala. In cel de-al doilea caz, investitia permite inceperea constructiei cu specificatiile tehnice privind utilajele si operatiunile care vor fi efectuate pe amplasamentul respectiv, tinand cont de reglementarile de siguranta si protectie civila in acest sens.
De cele mai multe ori insa persoanele care au nevoie de hale apeleaza la cele de inchiriat. De aceea, in marile orase, se cauta tot mai des astfel de spatii, numarul de cautari pentru hala de inchiriat Timisoara fiind foarte mare.
Tipuri de depozite industriale
In acest moment este foarte important sa se tina cont de tipul de afacere dorit a fi infiintat intr-un depozit industrial. Aceasta alegere ar putea fi putin mai complexa decat cea a birourilor de inchiriat, deoarece trebuie sa se ia in considerare necesitatea de a avea spatii nu numai pentru depozitare, ci si pentru productia si functionarea afacerii.
Cele mai citite articole
In acest sens, se pot identifica doua clasificari ale cladirilor industriale: una, pe tip de material si doua, pe sectoare de productie.
De ce este important tipul de material din care este construit depozitul industrial?
Este important sa se ia in considerare aceasta categorie, deoarece aceasta permite sa se cunoasca mai bine obiectivele structurale cu care este proiectata hala industriala si cat de departe permite si consolideaza afacerea. Prin urmare, pentru inchiriere spatiu depozitare Bucuresti, primul si cel mai important pas este sa fie alese corect materialele din care spatiul este facut.
Depozitul industrial cu structura metalica este unul dintre cele mai populare. Cladirile realizate cu acest material tind sa dezvolte o baza foarte puternica in structura si se caracterizeaza prin faptul ca nu au stalpi in interiorul lor, ceea ce permite o distributie continua a mobilierului, inventarului si masinilor. Acest tip de depozit ofera suficient spatiu pentru cazarea si vizibilitatea intregii hale.
Unul dintre avantajele sale este usurinta constructiei, datorita tipului de material. Acest lucru este util pentru firmele in curs de dezvoltare care se vor face modificari mari in timp.