Viitorii proprietari care îşi doresc o casă numai a lor au de făcut în primul rând investiţii foarte mari şi în al doilea rând trebuie să ţină cont de numeroase criterii de achiziţie. Tehnologiile au avansat destul de mult, încât colaborarea cu o echipă de specialişti în proiectare şi design precum Cross Design se va dovedi mai mult decât eficienta, cea mai bună alegere pentru clienţi. Înainte de a alege cel mai bun material de construcţie pentru viitoarea casă, cumpărătorii trebuie să fie conştienţi de avantajele şi dezavantajele fiecărei construcţii în parte.
Casele din lemn – ce avantaje şi ce dezavantaje au?
În trecut, lemnul era principalul material de construcţie folosit pentru case de locuit şi pentru diferite alte construcţii. Tehnologiile sunt atât de avansate acum încât casele din lemn sunt tot mai căutate pentru aspect, dar şi pentru avantajele pe care le oferă.
Cu alte cuvinte, o casă de lemn este o casă bine izolată termic şi fonic, păstrează bine căldura în sezoanele reci, oferă răcoare vară, lemnul este un material elastic, de aceea pereţii nu trebuie să fie foarte groşi pentru a menţine temperaturile optime.
Pe de altă parte, casele din lemn se degradează mai repede dacă sunt expuse la factori naturali şi lemnul nu este protejat în mod corespunzător. În plus, lemnul poate fi atacat de insecte şi de dăunători.
Casele din cărămidă – avantaje şi dezavantaje
Cele mai citite articole
Casele din cărămidă sunt cunoscute şi apreciate din cele mai vechi timpuri având cea mai lungă perioadă de viaţă, fiind şi cele mai rezistente construcţii la momentul actual. Cu alte cuvinte, o casă de cărămidă poate rezista chiar şi 150 de ani dacă este întreţinută în mod corespunzător. Casele de cărămidă rezista la intemperii, sunt bine izolate fonic dar au un preţ mult mai ridicat.
Case din BCA, beton şi case modulare – ce material de construcţie să alegi?
Casele din BCA sunt cunoscute pentru unul din cele mai mari avantaje pe care le oferă acest tip de material, şi anume împiedicarea apariţiei mucegaiului. În plus, BCA-ul este un material foarte ieftin, ajută la construirea unei case cu multă rapiditate, însă nu izolează la fel de bine ca şi cărămidă.
Pe de altă parte, casele din beton sunt ridicate mai repede, au un design uşor de personalizat, un aspect industrial ceea ce nu le face foarte “primitoare” ca şi casele construite din lemn, spre exemplu.
Nu în ultimul rând, casele modulare sau din containere reprezintă cele mai noi trenduri în construcţie, se pot construi rapid, cu costuri mici, însă pentru ţara noastră, unde climatul nu este unul atât de prietenos, nu reprezintă cea mai bun soluţie. Casele modulare nu izolează bine nici fonic, nici termic, reprezentând disconfort şi cheltuieli suplimentare pe termen lung.
Cu alte cuvinte, înainte de a încheia un contract pentru casa visurilor lor, clienţii trebuie să cântărească foarte bine avantajele şi dezavantajele fiecărui tip de proiect în parte.