Stiri

Șamponul uscat: 7 motive de a-l folosi

Șamponul uscat te poate scăpa de grija unui păr greu de coafat într-o zi de „bad hair day”. Deoarece aranjează și oferă un aspect plăcut părului, cu șamponul uscat vei avea numaidecât un look pregătit pentru evenimentele speciale, dar și pentru drumețiile și excursiile tale, în special în cele în care accesul la duș este limitat, precum mersul cu cortul.

Produsul pentru păr nu elimină reziduurile și nici nu înlocuiește o curățare de profunzime, însă absoarbe excesul de sebum și oferă volum părului. Vei găsi numeroase modele de dry shampoo pe sephora.ro sub formă de pudră sau spray pentru împrospătarea rapidă a părului, dar și alte beneficii!

Care sunt beneficiile șamponului uscat?

Împrospătarea părului

Imaginează-ți doar că prietenul tău te-a invitat în oraș, însă timpul nu este în favoarea ta, iar întreaga rutină de curățate, machiere și coafare va dura prea mult pentru a reuși să le faci pe toate în timp record. Ei bine, creează un make-up incredibil, senzual și feminin care îl va da pe spate pe prietenul tău și alege o ținută trăsnet! 

Pentru un look rapid, împrospătat și curat va intra în acțiune șamponul uscat care îi va oferi părului tău volum! Poate fi folosit atunci când ești în criză de timp: când te întâlnești cu cei dragi, mergi la locul de muncă sau în excursii.

Îndepărtează excesul de sebum

Datorită ingredientelor, șamponul uscat va absorbi instant excesul de sebum din păr, oferindu-i acestuia un aspect curat și neuleios. Este incredibil în zilele călduroase de vară, atunci când transpiri mult, sau pentru persoanele cu breton care își doresc un plus de volum. Bretonul nu se va mai lipi pe frunte și va arăta întocmai cum ți-ai dorit.

Produs de styling

Cele mai citite articole

Șamponul uscat este frecvent folosit atunci când vrei să-i dai părului tău un look aparte deoarece oferă volum și fixează podoaba capilară. Dacă vei aplica produsul de styling cât stai cu capul în jos, atunci cu atât mai mult vei avea o coafură de invidiat! Aplică doar pe rădăcină, fără a încărca firul de păr.

Prelungește culoarea părului vopsit

Deoarece șamponul uscat nu elimină reziduurile de praf, fum și alte impurități de pe păr, însă oferă acestuia o imagine plăcută, vei putea salva pentru o perioadă mai lungă de timp culoarea vopselei pe care ți-ai dorit-o. Ține minte totuși că spălarea tradițională are un rol extrem de important, deci amână intervalul de duș cu maxim 1-2 zile.

Fixează agrafele de păr

Dacă ai părul uleios sau ai probleme cu produsele de prins părul, în special agrafele, atunci pot pulveriza o cantitate mică pe acestea înainte de a prinde părul și nu vor mai aluneca. Bineînțeles, poți folosi fixativ, însă în cazul în care nu ai, șamponul uscat este o alternativă foarte bună!

Texturează părul

Șamponul uscat oferă textură părului. Aplică o cantitate de produs pe părul uscat și vei căpăta mai multă textură și dinamică. Cu atât mai mult, pentru o împletitură bogată a părului, pulverizează de la distanță puțin șampon uscat. Pentru părul gras, produsul elimină excesul de sebum, iar pentru cel fin, șamponul întărește pe moment firul de păr, putând fi mai ușor de coafat.

Te scapă de mirosurile neplăcute

Dacă ai stat într-un spațiu cu mirosuri neplăcute care s-au impregnat în păr, precum într-un club de noapte, în bucătărie sau alte locuri asemănătoare, poți folosi șampon uscat. Acesta va îndepărta numai decât mirosul și îl va înlocui pe acestea cu diferite arome: fresh, fructate, florale, etc.

Șamponul uscat va mări intervalul dintre spălări și îți va oferi numeroase avantaje. Cu toate acestea, nu ține șamponul uscat mai mult de 2-3 zile de păr deoarece acesta nu înlocuiește spălatul tradițional și nu curăță. Dacă ești în criză de timp, folosește cu încredere ori de câte ori este nevoie, însă nu exagera. Alternează șamponul uscat cu spălarea clasică pentru un par mereu sănătos și plin de volum!

Cele mai citite articole