Diverse

Repatrierea decedatilor, realizata la cele mai inalte standarde

O data cu inevitabilul sfarsit al unei persoane pe acest pamant, desi in sufletele celor apropiati apare o mare si grea suferinta, pe umerii lor cade de asemenea si o mare responsabilitate. Aceea de a realiza toate aspectele necesare inmormantarii si conducerii pe ultimul drum a persoanei dragi iar in unele cazuri, indeplinirea conditiilor necesare pentru repatrierea acesteia, acolo unde este vorba despre o persoana care si-a gasit tragicul sfarsit intr-o alta tara.

Pentru ca de la o tara la alta si de la o regiune la alta, normele in ceea ce priveste decesul unei persoane, de nationalitate sau straina, difera, este nevoie ca cei ce se confrunta cu o astfel de pierdere sa apeleze la cineva care detine atat mijloacere cat si experienta necesare pentru a se putea ocupa de procesul de repatrierea persoanei decedate, asa numitele firme de repatriere decedati.

Aducerea unei persoane decedate in tara natala este aproape imposibil de realizat, am putea spune,  fara serviciile unei firme de repatriere din simplul motiv ca trebuie indeplinite anumite norme pentru a putea fi realizat transportul precum si de obtinerea de diverse documente, mult mai usor de obtinut de cineva cu experienta. Iata astfel de ce echipamente este nevoie:

  • Masina mortuara, care sa dispuna de toate actele necesare atat in ceea ce priveste licenta de transport a persoanelor decedate cat si de cele pentru a putea calatori cu aceasta in alta tara.
  • Sicriu de zinc, care la randul sau sa fie introdus intr-un alt sicriu, de lemn. Acest material ajuta la pastrarea trupului neinsufletit in stare cat mai bun pe parcursul transportului.
  • Sistem performant de climatizare, care sa ajute la mentinerea unei temperaturi cat mai scazute in masina, acolo unde de afla sicriul. 
  • Sofer cu experienta si toate atestatele necesare pentru realizarea unei astfel de sarcini.

Exista fara indoiala diverse documente unde este necesara semnatura unui membru al familiei si pentru asta, ne-am gandi ca este nevoie neaparat si de prezenta unuia insa nu este mereu cazul, mai ales cand apelati la o agentie de repatriere decedati profesionala. Asta pentru ca, prin serviciile si relatiile dobandite, se pot ocupa de deplin de obtinerea si intocmirea oricarei documentatii necesare pentru preluarea trupului neinsufletit precum si a repatrierii si transportului funerar.

Cele mai citite articole

In ceea ce priveste procesul de repatriere a unei persoane decedate, putem vorbi despre existenta catorva pasi care alcatuiesc acest intreg dar care pot decurge destul de rapid. Totul incepe cu clientii, cei ce au nevoie de aceste servicii si care astfel apeleaza la agentie, primii care le raspund fiind consilierii funerari. Acestia vor fi disponibili mereu pentru ca decesul unei persoanei poate surveni oricand si nu este nicio clipa de pierdut in acest caz, fiind furnizate informatiile necesare legate de serviciile oferite de acea agentie precum si alte detalii de interes pentru clienti. Aceste informatii sunt mai departe comunicate angajatilor de care va fi nevoie, in principiu a soferilor si a celor ce se ocupa cu buna comunicare intre agentie si institutiile autorizate din tara sau zona in care se afla persoana decedata, in vederea eliberari actelor necesare pentru ridicarea, repatrierea si transportul funerar al acelei persoane. 

Cuvintele de baza sunt profesionalismu, promptitudinea si grija la detalii. Chiar si decedata, o persoana este tot o persoana si astfel, trebuie tratata cu respectul si atentia care i se cuvin, atat din simpatie pentru aceasta cat mai ales pentru cei apropiati, familia si prietenii acesteia. Asadar, sunt utilizate cele mai bune masini de transport funerar si pentru toate celelalte sarcini, de la pregatirea trupului pana la tinuta si toate celelalte obiecte funerare necesare, sunt luate in calcul toate detaliile necesare.

De la o persoana la alta, cerintele pot sa si difere, existand mai multe religii si mai multe nationalitati si la noi in tara si astfel, fiecare dintre aceste familii pot avea procese diferite atunci cand o persoana trece in nefiinta. Nu este insa nevoie deingrijorari pentru ca exista agentii de repatriere precum noi unde se tine cont si de aceste aspecte si astfel, fiecare situatie, fiecare contract, este manageriat asa cum trebuie. Desi este nevoie de pastrare unui nivel cat mai ridicat de profesionalism si seriositate este de asemenea nevoie si de simpatie si suport motal, emotional, prin care apropiatii persoanei decedate sa stie ca aceasta este pe maini bune si lor le va fi acordat tot ajutorul de care au nevoie.

De la o agentie la alta, in mod clar serviciile precum si calitate acestora pot sa difere si este asadar nevoie sa le alegeti pe cele mai bune. De asemenea, si pachetele oferite pot sa fie diferite de la o agentie la alta, atat ca si continut cat si ca pret. Exista unele agentii care ofera variante alternative prin care familia unei persoane decedate sa nu mai placeasca nicio cheltuiala in aceasta privinta, desigur, la alegere, fie ca este vorba despre repatriere pe care rutiera sau aeriana, si aceasta fiind posibila iar in unele cazuri chiar singura varianta, mai ales acolo unde este vorba despre o tara indepartata iar agentia aleasa se poate ocupa de repatrierea de acolo.

Indiferent de caz, de tara si de persoana decedata, trebuie aleasa o agentie care sa va ofere cele mai inalte standarde ale calitatii, igienei, profesionalismului si desigur, preturi accesibile, fiind vorba pana la urma de o situatie in care suntem mai vulnerabili si putem cadea in multe capcane in ceea ce priveste costurile si nu numai.

Cele mai citite articole