Stiri

Pui pe sticlă: tehnica culinară care îți garantează o carne fragedă și suculentă

baked chicken

Puiul pe sticlă este o tehnică culinară populară care oferă rezultate remarcabile în ceea ce privește frăgezimea și suculența cărnii de pui. Această metodă presupune gătirea puiului direct pe o sticlă de vin sau bere, care ajută la menținerea umidității și aromei în timpul procesului de gătire. În acest articol, vom explora secretele pregătirii puiului pe sticlă și cum poți obține o carne fragedă și suculentă folosind această tehnică culinară.

Alegerea puiului și sticlei potrivite 

Pentru a obține rezultate excelente, începe prin alegerea unui pui proaspăt și de calitate, de preferat de la pui de fermă sau crescut organic. Asigură-te că puiul este curățat și pregătit corespunzător înainte de a-l găti pe sticlă. De asemenea, selectează o sticlă de vin sau bere de calitate, de preferat una cu capacitatea potrivită pentru dimensiunea puiului.

Pregătirea puiului și sticlei

 Înainte de a începe gătirea, spală bine puiul și tamponează-l cu un prosop de bucătărie pentru a îndepărta excesul de umiditate. Apoi, condimentează-l generos cu sare, piper și condimentele preferate. După ce ai pregătit puiul, alege o sticlă potrivită, golită și curățată bine. Asigură-te că sticla este sigură pentru utilizare în cuptor și nu prezintă fisuri sau defecte.

Gătirea puiului pe sticlă 

Cele mai citite articole

Pentru a găti puiul pe sticlă, preîncălzește cuptorul la temperatura potrivită, de obicei în jur de 180-200 grade Celsius. Așează puiul pe sticlă, cu partea de sus în sus și picioarele îndreptate în sus, astfel încât umiditatea să fie menținută în interiorul cărnii. Pune sticla cu puiul într-o tavă de copt și introdu-o în cuptorul preîncălzit.

Controlul timpului și temperaturii 

Pentru a obține o carne de pui perfect gătită, este important să controlezi timpul și temperatura de coacere. În general, timpul de coacere depinde de dimensiunea și greutatea puiului. Calculează aproximativ 20 de minute de coacere pentru fiecare jumătate de kilogram de pui. Verifică temperatura internă a cărnii cu ajutorul unui termometru pentru carne și asigură-te că atinge temperatura corectă, care este de cel puțin 75 de grade Celsius pentru pui. În timpul coacerii, poți stropi puiul cu sosuri sau unt aromat pentru a-i adăuga și mai multă savoare și umiditate.

Odihna și servirea puiului pe sticlă 

După ce puiul a fost copt pe sticlă, este important să îl lași să se odihnească pentru câteva minute înainte de a-l tăia. Acest timp de repaus va permite cărnii să se relaxeze și să se redistribuie sucurile interne, rezultând o carne mai fragedă și suculentă. Taie puiul în felii și servește-l alături de garnituri preferate, cum ar fi legume la abur, cartofi copti sau o salată proaspătă.

Concluzie: 

Puiul pe sticlă este o tehnică culinară minunată care îți garantează o carne de pui fragedă și suculentă. Alegerea puiului și sticlei potrivite, pregătirea corectă a ingredientelor, gătirea la temperatură și timpul adecvat, precum și odihna corespunzătoare a puiului înainte de servire sunt elemente esențiale în obținerea unui rezultat delicios. Experimentează cu diferite arome și condimente pentru a personaliza puiul pe sticlă în funcție de preferințele tale culinare. Bucură-te de această tehnică culinară ușor de realizat și impresionează-ți familia și prietenii cu un pui pe sticlă suculent și plin de savoare.

Cele mai citite articole