Uncategorized

Pandemia 2020 schimbă radical modul de funcționare al unităților fast food

În prezent, frica de coronavirus s-a extins în toată lumea.

Din cauza fricii unui astfel de pericol invizibil mortal, românii se gândesc de două ori înainte de a comanda mâncare gătită care să le fie livrată la domiciliu.

Mai comandă oamenii mâncare de la fast food în pandemie?

Achiziția sub impulsul panicii și frica de infectare comunitară i-a determinat inițial pe mulți consumatori să renunțe la folosirea popularelor aplicații pentru comenzi fast food în timpul crizei coronavirusului. Acum numărul solicitărilor a început ușor să crească, dar mai este loc pentru și mai multe.

Restaurantele de tip fast food cu livrare la domiciliu promovează tot feluri de oferte și reduceri, încercând să atragă astfel mai multe comenzi, ajutând prin aceasta oamenii să facă economii de bani, dar și de timp (deși s-ar spune că nu timpul este resursa care lipsește lunile astea!)

Iar dotările HoReCa moderne le vin în ajutor antreprenorilor isteți care pot livra alimente preparate rapid. Abia acum modelele de friteuze profesionale performante își demonstrează pe deplin eficiența și își pot amortiza costurile chiar și în pandemie.

Câștigă încrederea clienților care fac comenzi telefonic și online și vei vinde preparate fast food și pe timp de criză!

Este foarte important să asiguri siguranța clienților.

Pe măsură ce temerile legate de coronavirus cuprind țara, experții lucrează intens la elaborarea celor mai bune practici în materie de siguranță alimentară pentru a reduce la minim riscul infectării clienților.

Evident, și aceia care comandă alimente de la unitățile HoReCa ce mai funcționează în prezent, trebuie să se preocupe de respectarea tuturor regulilor de igienă recomandate.

Restaurantele în activitatea lor, privită din perspectiva acestei pandemii globale, trebuie să acorde o importanță din ce în ce mai mare elaborării unor strategii coerente pentru această perioadă solicitată, care are încă multe necunoscute.

Cele mai citite articole

Răspunsul unităților fast food la pandemia de coronavirus poate fi asemănătoare cu aceea pentru un plan de epidemie de gripă sau a unui plan întocmit preventiv pentru un caz de catastrofă naturală (cutremur, furtună, inundație). O adaptare a acestora (dacă ele deja există) la situația generată de coronavirus este mai mult decât recomandabilă.

Oamenii au nevoie de mâncarea favorită, mai ales în contextul actual în care mulți angajați trebuie să lucreze de acasă.

Obiectiv vorbind, sectorul serviciilor alimentare are totuși și de câștigat, nu doar de pierdut în perioada acestei pandemii, deoarece îi determină pe antreprenori să fie mult mai deschiși, mai receptivi la nevoile consumatorilor.

Cum pot rămâne restaurantele fast food în afaceri?

Mulți experți consideră că pandemii similare sunt inevitabile în viitor. Pe termen lung, rezultatele studiilor efectuate au arătat că după învingerea coronavirusului lumea se va transforma radical.

Antreprenorii HoReCa, mai ales cei din sectorul fast food trebuie să se adapteze la măsurile de distanțare socială și autoizolare, ce pot să apară tot mai frecvent în anii ce vin.

Asta până când ne vom produce fiecare mâncarea preferată acasă la imprimante 3D alimentare, cum deja se încearcă în laboratoare faimoase.

Pentru mulți, mâncarea nu este necesară numai pentru supraviețuire, ci și pentru că o privesc ca pe o sursă de confort psihic.

În țările dezvoltate se fac deja studii extrem de interesante referitoare la motivațiile psihologice ale consumului anumitor alimente în timpul unei epidemii sau pandemii.

Scopul declarat al acestor cercetări este acela de a găsi strategiile de combatere pentru episoadele de anxietate înregistrate în timpul izolărilor, care să le permită cel mai bine consumatorilor să se adapteze la condiții restrictive și foarte noi care se manifestă într-o astfel de criză medicală.

Dacă unitățile HoReCa vor ține seama de ceea ce vor spune la final specialiștii, vor rezista pe piață.

Până atunci, dotarea cu echipamente profesionale, inclusiv cu friteuze de ultima generație precum sunt acelea de la TC Romania Crown Cool este o soluție foarte bună. Nu o ignora!

Cele mai citite articole