Moda

Modele de ochelari de soare faimoase în întreaga lume

Happy brunette woman wears trendy sunglasses striped jumper walks in park passes building facades enjoys free time strolls against urban background enjoys nice sunny day. People and lifestyle

Ochelarii de soare sunt unul dintre cele mai îndrăgite tipuri de accesorii. Au atât un rol practic, de protejare a vederii de razele ultraviolete, cât și unul estetic, de îmbunătățire a ținutelor și de exprimare a stilului personal. Anumite modele au cucerit întreaga lume și, până astăzi, rămân o alegere sigură, indiferent de tendințele actuale. Iată care sunt cele mai cunoscute rame și prin ce se caracterizează. 

Ochelari de soare Aviator (Pilot)

Ramele de tip Aviator au fost create în 1936 de Bausch & Lomb, pentru protejarea vederii și îmbunătățirea vizibilității piloților. Ulterior, în anii 1950, au început să fie comercializate la scară largă, pentru reducerea reflexiilor deranjante. Au fost purtate de celebrități precum Elvis Presley, Freddie Mercury, Michael Jackson și Tom Cruise. Alege modele de ochelari de soare Carrera. Brandul este cunoscut pentru ramele moderne Pilot, flatante pentru toate tipurile de față.

Ochelari de soare Wayfarer

Modelul a fost considerat revoluționar și a fost un element de bază al contraculturii din anii 1950, 1960. Ochelarii Wayfarer au un aspect ușor de recunoscut: linia sprâncenelor și suprafața acestora sunt drepte, marginile de sus ies puțin în exterior, iar lentilele au o formă rotunjită. Actorul James Dean i-a purtat în filmul „Rebel fără cauză” („Rebel Without a Cause”), după care au fost popularizați de multe celebrități ale vremii. 

Ochelari de soare Clubmaster

Cele mai citite articole

Datorită formei aparte, ochelarii Clubmaster sunt ușor de recunoscut. Au fost creați în 1947, însă modelul faimos în întreaga lume este cel din anii 1980: actorul Bruce Willis i-a purtat în serialul TV „Moonlighting”. Ramele au linia sprâncenelor maro sau un imprimeu cu diferite nuanțe pământii, iar lentilele sunt fixate într-un cadru subțire, metalic. 

Ochelari de soare cat-eye (Harlequin)

Celebrii ochelari de soare cat-eye au fost inspirați din măștile venețiene de arlechin și sunt considerați primul model feminin într-o industrie cu rame masculine. Forma acestora este asemănătoare ochilor felinelor și foarte sofisticată. Audrey Hepburn și Marilyn Monroe sunt doar 2 dintre personalitățile care au purtat acest tip de ochelari. Marile branduri vin mereu cu perechi reinterpretate, cu aspect retro sau modern. 

Ochelari de soare sport

Încă sunt folosiți la scară largă de sportivi pentru îmbunătățirea vizibilității, contrastului și percepției culorilor în anumite condiții de vreme neprielnică, însă ochelarii de soare sport și-au făcut din ce în ce mai mult loc în moda de stradă. Ținutele moderne pot fi accesorizate cu succes cu o astfel de pereche. Îți reamintim că ramele Aviator au fost create inițial pentru piloți, iar astăzi sunt unul dintre cele mai purtate modele la nivel mondial în viața de zi cu zi. 

Multe alte modele de ochelari de soare au fost îndrăgite imediat de persoanele din toată lumea sau au câștigat treptat popularitate. Acestea rămân rame atemporale, în care poți investi fără griji și pe care le poți purta numeroase sezoane, indiferent de ceea ce este la modă. În plus, brandurile readuc periodic în atenție ochelarii Aviator, Wayfarer, Clubmaster, cat-eye sau sport. 

Cele mai citite articole

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *