Stiri

Legislaţia folosirii camerelor spion şi beneficiile acestora

Legislaţia romană este foarte fermă în ceea ce priveşte dispozitivele de supraveghere, mai ales dispozitivele de supraveghere ascunse, de tip camere spion. Acestea sunt supuse unui cadru legislativ foarte bine stabilit în acest sens şi companiile care le comercializează nu încurajează şi nu susţin activităţile ilegale la care ar putea fi acestea folosite, dar nici nu îşi asumă responsabilitatea pentru scopurile utilizării produselor achiziţionate.

Camerele de supraveghere ascunse pot fi folosite pentru a monitoriza activitatea angajaţilor firmei în timpul programului, copiilor, persoanelor care au dizabilităţi fizice sau psihice şi care necesită o atenţie sporită,  precum şi persoanelor care sunt bănuite de infidelitate, bonei, persoanelor care sunt angajate pentru a avea grijă de bătrâni şi bolnavi şi bunurilor din camera de hotel.

Ce prevede legislaţia din România în ceea ce priveşte folosirea camerelor spion?

Legislaţia din România este foarte strictă în ceea ce priveşte folosirea dispozitivelor de supraveghere. Aceste camere spion sunt recomandate să fie folosite în scop educaţional, pentru dezvoltare, dar şi pentru supraveghere în cele mai bune condiţii, nu au caracter oficial şi trebuie folosite ca atare.

Companiile şi corporaţiile pot folosi astfel de camere atâta timp cât fac cunoscut angajaţilor faptul că sunt supravegheaţi şi monitorizaţi în timpul orelor de program. În plus, nu se pot amplasa aceste camere spion în băi, cabine de probă sau în alte locuri intime, deoarece încalcă dreptul la viaţa privată.

Cele mai citite articole

În plus, imaginile de pe camerele spion nu pot fi folosite ca şi probe în procese juridice. Camerele spion pot fi folosite fără probleme în locuinţele proprietate personală, spre exemplu pentru a supraveghea bonă sau angajaţii, atâta timp cât aceştia sunt informaţi în acest sens.

Beneficiile folosirii camerelor spion

Camerele spion pot fi folosite pentru beneficiile pe care le aduc utilizatorilor:

·  protejarea familiei. Instalarea unei camere spion în casa prezintă multe avantaje, mai ales pentru cei care nu au încă suficientă încredere în bonă, menajera sau în îngrijitorul părinţilor. Aceste dispozitive, amplasate în locuinţa personală nu dau de bănuit şi pot proteja copiii şi persoanele neputincioase de răutatea unor angajaţi. De asemenea, aceste mici dispozitive pot elucida şi misterul dispariţiei unor bunuri personale;

·  ideale în cazuri de infidelitate. În cazul în care soţul sau soţia este bănuit/a că îşi înşeală partenerul/a de cuplu, bănuielile trebuie să fie construite pe o bază solidă, în caz contrar, dacă nu sunt dovedite cu probe video, nu pot fi luate în considerare. Aşadar, instalarea unei camere spion ajuta la redobândirea încrederii în partener sau, dimpotrivă, la pierderea încrederii;

·  protejarea afacerii. Prin instalarea unei camere spion la locul de muncă, se poate verifica dacă un coleg umbla prin lucruri, un angajat fura sau se comportă urât cu clienţii sau colegii lui, dacă nu îşi face datoria cum trebuie şi dacă se adeveresc unele plângeri primite.

Cele mai citite articole