Uncategorized

Leasingul operational – o solutie flexibila pentru nevoile afacerii tale

Commercial Lease agreement with money on a table.

Leasingul operational este o solutie flexibila si avantajoasa pentru companiile care doresc sa-si optimizeze costurile si sa-si creasca eficienta. Acesta reprezinta o forma de finantare a echipamentelor sau a altor active corporale, prin care proprietarul acestora le pune la dispozitia unei companii, in schimbul unui cost lunar fix. 

In aceasta forma de leasing, beneficiarul nu are obligatia de a cumpara activele la finalul contractului, ci le poate restitui proprietarului, achizitiona sau reinnoi contractul.

Cum poate leasingul operațional să îmbunătățească eficiența operațiunilor?

Unul dintre avantajele majore ale leasingului operational este flexibilitatea acestuia. Compania poate alege sa inchirieze orice tip de echipament sau active corporale de care are nevoie, precum masini, echipamente IT, utilaje sau mobilier de birou, fara a fi nevoie sa investeasca in achizitia acestora. In plus, leasingul operational permite companiilor sa-si ajusteze capacitatile in functie de necesitatile lor, fara a fi nevoie sa cumpere sau sa vanda active corporale, ceea ce poate fi costisitor si inconvenabil.

Cele mai citite articole

O alta caracteristica importanta a leasingului operational este predictibilitatea costurilor. Prin stabilirea unui cost lunar fix, compania poate estima cu precizie costurile aferente utilizarii activelor corporale. In plus, aceasta forma de leasing permite companiilor sa-si ajusteze bugetul in functie de necesitatile lor, fara a fi nevoie sa suporte costuri suplimentare, precum reparatii sau intretinere.

Leasingul operational poate fi o solutie avantajoasa si pentru companiile care doresc sa-si creasca eficienta si sa-si optimizeze activitatea. Prin inchirierea echipamentelor de care au nevoie, companiile pot beneficia de cele mai noi tehnologii si de cele mai eficiente utilaje, fara a fi nevoie sa investeasca sume mari de bani in achizitia acestora. In plus, leasingul operational permite companiilor sa se concentreze pe activitatea lor principala, fara a fi nevoie sa se ocupe de intretinerea si reparatia activelor corporale.

Leasingul operational poate fi, de asemenea, o solutie avantajoasa si din punct de vedere fiscal. Cheltuielile aferente leasingului operational pot fi deduse din impozitul pe profit, ceea ce poate reduce semnificativ impozitul platit de companie. In plus, leasingul operational poate fi o solutie eficienta pentru companiile care doresc sa-si pastreze lichiditatile, in loc sa le investeasca in achizitia de active corporale.

Concluzii

Leasingul operational poate fi o solutie flexibila si avantajoasa pentru companiile care doresc sa-si optimizeze costurile si sa-si creasca eficienta. Aceasta forma de leasing permite companiilor sa-si ajusteze capacitatile si sa-si ajusteze bugetul in functie de necesitatile lor, fara a fi nevoie sa investeasca sume mari de bani in achizitia de active corporale.

Cele mai citite articole