Stiri

Inelul de logodnă din aur – sfaturi de care să ții cont când îl alegi

Alegerea inelului de logodnă din aur este primul pas pe care îl face un bărbat care a luat decizia de a o cere de nevastă pe femeia iubită. Oferirea bijuteriei este un moment memorabil în viață, așa că totul trebuie să iasă perfect. Criterii precum culoarea aurului, personalitatea femeii iubite și mărimea degetelor trebuie luate în calcul de la început. Dacă nu știi ce model de inel de logodnă i-ar plăcea partenerei tale, citește sfaturile de mai jos și ia cea mai bună decizie. 

Ține cont de culoare de aur preferată

Înainte de a cumpăra inelul de logodnă, află ce culoare de aur preferă. Ca să nu te dai de gol în privința surprizei, aruncă o privire prin cutia ei de bijuterii ori observă cu atenție ce accesorii obișnuiește să poarte. Dacă îi plac piesele aurii, atunci nu vei da greș cu un inel de logodnă din aur galben. Însă dacă este, mai degrabă, atrasă de modele argintii, alege un inel din aur alb. În cazul unei femei nonconformiste, căreia îi plac bijuteriile mai deosebite, mizează pe un inel din aur roz. 

Informează-te din timp asupra pietrelor prețioase și semiprețioase

În funcție de preferințele iubitei tale, dar și de bugetul pe care îl ai la dispoziție, alege piatra care va împodobi cel mai important inel din viața voastră. Diamantul se numără printre cele mai populare alegeri, însă nu este singura variantă pe care o ai la dispoziție. La decorarea inelelor de logodnă se mai utilizează și smarald, safir și rubin, toate pietre prețioase de o frumusețe aparte. De asemenea, mai poți opta și pentru perlă de cultură, acvamarin ori zirconiu. Zirconiul este o piatră creată în laborator care reprezintă o alternativă mai ieftină pentru diamant.

Alege inelul de logodnă din aur după personalitatea iubitei

Cele mai citite articole

Iubita ta este muza ta în alegerea inelului de logodnă din aur. Așadar, gândește-te mult la felul ei de a fi, la stilul vestimentar pe care îl abordează, dar și la bijuteriile pe care obișnuiește să le poarte. Unei firi romantice, sensibile și calde i se potrivește un inel de logodnă cu design minimalist, dar de o eleganță aparte. Alege un model cu o singură piatră centrală, înconjurată de altele mai mici. Pentru o femeie care este adepta stilului clasic, alege un inel din aur galben precum solitaire. Dacă iubitei tale îi place să fie în pas cu tendințele și să iasă în evidență, atunci surprinde-o cu un inel de logodnă care are o formă mai deosebită ori care este decorat cu pietre colorate. 

Alege măsura potrivită a inelului de logodnă din aur

Încă un criteriu important pe care nu trebuie să îl tratezi cu detașare este alegerea măsurii potrivite a inelului de logodnă din aur. Dacă nu reușești să afli de la cei din jur informații exacte despre dimensiune, ghidează-te după alte inele pe care le are în colecția de bijuterii. Le poți testa pe unul dintre degetele tale ori poți ruga pe cineva din familie care are aceeași dimensiune la degete să vină cu tine. De asemenea, mai poți desena pe o foaie diametrul interior al inelului, astfel încât consultantul în bijuterii să își facă o idee despre mărimea potrivită a bijuteriei. 

Odată ce ai ales inelul de logodnă perfect pentru persoana iubită, îți mai rămâne să organizezi momentul în care vei face cererea. Acordă atenție tuturor detaliilor și pregătește un moment special de care să vă amintiți mereu cu drag. 

Cele mai citite articole