Cuptoarele pentru pizza sunt de mai multe tipuri, iar pizzarii le prefera in functie de modul in care s-au invatat sa lucreze. Un cuptor pizza pe lemne este mult mai greu de folosit decat unul electric sau pe gaze si totusi sunt anumiti pizzari care le prefera pe acestea din mai multe motive.
Avantajele oferite de cuptoarele pe lemne
Aroma unica – Doar un cuptor de caramida pe lemne confera pizzei acea aroma distincta, afumata, care nu este creata intr-un cuptor de bucatarie conventional. Temperatura ridicata confera alte arome unice pe care numai gatirea lenta le poate obtine.
Un dezavantaj este ca temperaturile ridicate vor arde aroma uleiului de masline, asa ca va trebui sa fie turnat ulei de masline peste partea de sus a pizzei gatite, chiar inainte de servire, pentru a adauga din nou aroma si acest lucru face si gustul mai intens, pentru o aroma sporita.
Toppinguri mai crocante – Caldura intensa si fluxul de aer constant generate de cuptorul de caramida gatesc aluatul, apoi etanseaza aroma garniturii uniform si rapid. Toppingurile de legume vor ramane mai crocante decat cele coapte intr-un cuptor conventional.
Cele mai citite articole
Aceasta gatire rapida face, de asemenea, ca vitaminele si nutrientii sa fie sigilati in legume pentru o alternativa mai sanatoasa la un cuptor conventional. In plus, branza de deasupra pizzei nu se va arde, se topeste bine si are, de asemenea, un gust unic de fum pentru o aroma foarte diferita.
Detinerea unui cuptor cu lemne are propriul set de beneficii, in afara de a face cea mai buna pizza testata vreodata. Un cuptor cu lemne este atat economic, cat si eficient. Deoarece combustibilul folosit este lemnul, costurile de operare sunt extrem de mici sau inexistente, in functie de sursa lemnului.
Cuptorul este eficient, pentru ca, datorita caldurii intense, alimentele se gatesc mai repede. De asemenea, in functie de dimensiunea cuptorului, se vor putea gati mai multe feluri de mancare in acelasi timp.
Aroma unica pe care o produce un cuptor cu lemne va oferi un gust mult mai bun decat orice pizza consumata vreodata si, de asemenea, va oferi spatiu de gatit si pentru alte feluri de mancare, care vor obtine astfel o aroma uimitoare pe care pur si simplu cei care gatesc nu o vor putea obtine in cuptoarele conventionale de acasa.