Stiri

Cum te pot ajuta lucrarile de hidroizolatii sa eviti mucegaiul?

Atunci cand apa se infiltreaza in cladire, pot aparea probleme considerabile cu mucegaiul deoarece umiditatea creeaza mediul propice pentru dezvoltarea acestuia. Pe Hidroizolatii Conduraru pot fi gasite solutiile potrivite pentru a evita astfel de probleme si pentru a proteja structura si integritatea cladirii.

Ce este mucegaiul si cum afecteaza sanatatea?

Mucegaiul poate provoca multe efecte asupra sanatatii. Pentru unii oameni, mucegaiul poate provoca un nas infundat, dureri in gat, tuse sau respiratie suieratoare, arsuri la nivelul ochilor sau eruptii pe piele. Persoanele cu astm bronsic sau care sunt alergice la mucegai pot avea reactii severe. Persoanele cu imunitate compromisa si persoanele cu boli pulmonare cronice pot avea infectii in plamani din cauza mucegaiului.

Intotdeauna exista mucegai in jur. Mucegaiurile sunt pe Pamant de milioane de ani. Mucegaiul poate patrunde in casa prin usi deschise, ferestre, orificii de ventilatie si sisteme de incalzire, aer conditionat. Mucegaiul din aerul exterior poate fi adus in interior pe haine, pantofi, genti si chiar animale de companie.

Cele mai citite articole

Mucegaiul va creste acolo unde exista umiditate, cum ar fi in jurul scurgerilor de pe acoperisuri, ferestre sau tevi, sau acolo unde a avut loc o inundatie. Mucegaiul creste pe hartie, carton, placi de tavan si lemn, dar se poate dezvolta si in praf, vopsele, tapet, izolatie, gips-carton, covor, tesatura si tapiterie.

Cum se pot gasi cele mai bune solutii pentru evitarea mucegaiului

Pe blogul lor pot fi gasite mai multe informatii despre modul in care o casa poate fi protejata de mucegai. Lucrarile de hidroizolatii sunt cele mai bune solutii in acest sens, ele fiind cele care vin in ajutorul cladirilor afectate de infiltratii ale apei. 

Cu ajutorul hidroizolatiilor realizate corect, de catre specialisti, se vor etansa zonele prin care apa patrunde in interior, astfel incat umiditatea sa nu mai favorizeze cantitatea mare de apa care tinde sa se acumuleze pe pereti si in structura casei. Astfel, intr-un mediu complet uscat, mucegaiul nu mai poate sa se dezvolte si mediul va deveni mai sanatos pentru toti cei care utilizeaza spatiile, care devin astfel mai sigure.

Cele mai citite articole