Uncategorized

Cum poti economisi cu panourile solare?

In general, astazi orice instalatie fotovoltaica de autoconsum din tara noastra este profitabila. Din acest motiv, alaturi de cresterea neincetata a pretului energiei electrice, exista un numar tot mai mare de locuinte care opteaza pentru instalarea de panouri solare pentru autoconsum.

In era in care energiile regenerabile devin tot mai populare si importante, panourile solare reprezinta o optiune atractiva pentru cei interesati de reducerea costurilor cu energia electrica si protejarea mediului inconjurator. Panourile solare transforma energia solara in electricitate si pot fi o investitie excelenta pe termen lung. Daca te intrebi cat poti economisi cu panourile solare, noi iti vom oferi cateva informatii si sfaturi utile.

Panourile solare reprezinta o solutie sustenabila si eficienta din punct de vedere energetic pentru a genera electricitate prin exploatarea energiei solare. De-a lungul anilor, utilizarea panourilor solare in locuinte si in diverse industrii a crescut semnificativ, deoarece acestea pot aduce numeroase avantaje atat proprietarilor de case, cat si mediului inconjurator.  In acest articol, vom explora cat poti economisi cu panourile solare si cum sunup.ro poate fi un partener de incredere in aceasta calatorie catre energie regenerabila.

Economiile la instalarea panourilor solare fotovoltaice sunt semnificative, putand ajunge la 40-60% din costul anual al energiei electrice intr-o locuinta. Desi aceasta suma va varia in functie de diversi factori, precum amplasarea geografica a locuintei si a panourilor fotovoltaice, calitatea si intretinerea acestora etc. 

Sa vedem mai jos care sunt factorii care afecteaza direct suma de bani pe care o putem economisi prin instalarea de panouri solare.

Factori care afecteaza economiile la instalarea panourilor solare

Dupa cum tocmai am mentionat, economiile pe care le vom avea prin instalarea de panouri solare in casa noastra vor depinde de mai multi factori, dintre care se remarca mai presus de toate:

Calitatea tehnologiei utilizate

Pe piata exista o mare varietate de panouri solare si invertoare fotovoltaice , cu caracteristici si niveluri de eficienta diferite, care permit obtinerea unor niveluri diferite de economii. Din acest motiv, atunci cand optam pentru un anumit model sau altul, trebuie sa luam in considerare nu doar pretul, ci si aspecte precum calitatea, eficienta si caracteristicile specifice fiecarei piese de echipament.

Planificati consumul pe baza productiei de energie solara

Cele mai citite articole

Este important sa organizam consumul in functie de curba de productie a sistemului nostru fotovoltaic . In acest fel, economiile vor fi mai mari daca consumul nostru este concentrat mai ales pe ore in care productia de panouri solare este si ea mai mare. Aceasta va depinde de posibilitatea pe care o avem de a programa sau nu consumul nostru.

Tarif de energie electrica contractata

Pentru a realiza economii si mai mari, este important ca partea de energie care nu poate fi furnizata cu fotovoltaice sa fie cat mai economica posibil. Pentru aceasta, putem contracta un tarif cu discriminare orara care ne permite sa platim mai putin in timpul noptii, intrucat consumul pe timpul zilei va fi acoperit aproape in totalitate de instalatia fotovoltaica. In acest fel, in partea din zi in care consumam mai putina energie electrica, va trebui sa contractam un tip de putere mai scazut.

Caracteristicile casei

In functie de locul in care se afla locuinta noastra, vom avea mai mult sau mai putine ore solare de varf, desi in tara noastra diferentele dintre unele teritorii si altele nu sunt semnificative, asa ca intotdeauna este profitabil sa instalam panouri solare, indiferent de regiunea in care ne aflam. intalni. Cu toate acestea, trebuie luati in considerare urmatorii factori locativi:

  • Spatiul disponibil pentru instalare, deoarece acesta determina numarul de panouri solare pe care le putem amplasa. Orientarea, fiind in general recomandabila orientarea panourilor solare spre Sud.

Dimensionarea instalatiei fotovoltaice

Pentru a economisi cat mai mult posibil, este necesar sa calculam corect numarul de panouri solare de care avem nevoie pentru casa . Dimensiunea instalatiei trebuie dimensionata in functie de factori multipli, precum numarul de persoane care locuiesc in locuinta sau obiceiurile lor de consum.

Alti factori implicati in economisire: ajutor si beneficii fiscale

Economiile oferite de panourile solare pot fi marite si prin alte contributii precum subventii sau beneficii fiscale .

Spania ofera o gama larga de ajutoare, subventii si bonusuri pentru a incuraja instalarea de panouri solare pe intreg teritoriul. Datorita acestor ajutoare putem obtine un bonus de pana la 50% din investitia initiala care a fost facuta in instalatia fotovoltaica.

Cele mai citite articole