Stiri

Cum poți afla valoarea bijuteriilor tale din aur?

Vânzarea bijuteriilor la amanet este o soluție rapidă și eficientă pentru persoanele care se regăsesc în situații delicate din punct de vedere financiar și au nevoie în cel mai scurt timp de o sursă de finanțare. 

Împrumuturile bancare nu sunt întotdeauna cea mai bună soluție, mai ales că obținerea acestora presupune respectarea mai multor condiții și un portofoliu complex de acte, care să: 

  • justifice veniturile persoanei ce dorește împrumutul;
  • garanteze că aceasta poate rambursa banii. 

În cazul unui împrumut de la amanet, condițiile pentru a obține un credit sunt minime. Este nevoie doar de cartea de identitate și de garanții din aur, în schimbul cărora se va primi o sumă de bani. 

Valoarea împrumutului este determinată de valoarea bijuteriilor amanetate, mai precis de tipul de aur, de gramajul bijuteriei și de cantitatea de bunuri amanetate. 

Cum poate o persoană să afle cât valorează bijuteriile sale din aur? 

În general, persoanele care vor să afle cu precizie cât valorează bunurile lor din aur, se pot prezenta cu acestea la casa de amanet, unde vor fi evaluate cu atenție de către specialiști. Aceștia au abilitățile, pregătirea, experiența, dar și instrumentele necesare, astfel încât să analizeze corect bijuteriile și să le stabilească valoarea reală. 

În privința aurului, principalele aspecte de evaluare sunt cele legate de carataj și greutate. Un evaluator folosește o lupă pentru a verifica dacă există un marcaj pe bijuterie. Marcajul dezvăluie câte karate are o bijuterie. După verificarea cu lupa, urmează cântărirea bijuteriei, iar evaluatorul compară datele din marcaj cu concluziile la care a ajuns. 

Cele mai citite articole

Pe piața din România, aurul are un carataj între 8 și 24K. După cum se știe, cu cât aurul are mai multe karate, cu atât respectiva bijuterie este mai prețioasă. 

Un alt criteriu în funcție de care se stabilește valoarea unei bijuterii este și gradul său de uzură. Dacă bijuteria este deteriorată, prezintă zgârieturi, lovituri, este pătată, într-un cuvânt uzată, posesorul ei va obține mai puțini bani.

Bijuteriile vechi, dar păstrate într-o stare foarte bună, pot avea un preț mai mare decât bijuteriile mai noi, ce au diferite semne de degradare.

Evaluarea bijuteriilor la o casă de amanet este gratuită! 

Un lucru important de menționat în cazul celor care vor să-și valorifice bijuteriile sau doar să le ducă la amanet pentru o evaluare este că întregul proces de analiză a lor este gratuit. Astfel, în cazul în care o persoană nu este mulțumită de oferta de preț înaintată de reprezentanții amanetului pentru un anumit bun, are toată libertatea să se îndrepte către altă agenție, fără să aibă vreo obligație față de cei cu care refuză colaborarea. 

De fapt, evaluarea bunurilor nu este, de regulă, cuprinsă într-un contract cu amanetul, tocmai pentru că este un serviciu gratuit, iar documentul se încheie după ce clientul își dă acordul în privința prețului. 

Evaluarea bijuteriilor se realizează fără ca acestea să fie afectate în vreun fel. Experții cunosc modul în care obiectele prețioase trebuie examinate și verificate, astfel că întregul proces este unul sigur și eficient.

Cele mai citite articole