Uncategorized

Cum îți pregătești tenul pentru primăvară. Sfaturi de îngrijire

Pielea uscată, lipsită de strălucire și luminozitate sunt efectele pe care le constată multe femei la finalul iernii. Dacă te numeri printre ele, ai nevoie de un ghid care să te ajute să îți pregătești tenul pentru primăvară după ce a fost supus mai multor agresiuni externe: vânt, schimbări de temperatură, aer uscat, lipsa soarelui și a vitaminelor. 

Citește în rândurile următoare câteva sfaturi de îngrijire care îți vor fi utile în tranziția iarnă-primăvară. 

Curățenia de primăvară, primul pas pe care să îl faci

Așa cum pregătești casa pentru trecerea la un nou anotimp, așa trebuie pregătită și pielea ta. Pentru început, verifică produsele de îngrijire și make-up pe care le ai și renunță la cele pe care nu le mai folosești de ceva vreme ori care au expirat. De asemenea, înlocuiește aplicatoarele pentru machiaj și spală pensulele, altfel te poți confrunta cu iritații. 

Tot în această etapă este indicat să sortezi produsele după consistența pe care o au. Cremele, fondurile de ten și alte produse cu consistență mai groasă și mai grasă nu mai sunt potrivite pentru sezonul cald fiindcă încarcă pielea. Folosește în continuare cremă de hidratare, însă mizează pe una cu textură lejeră și delicată. 

Hidratarea, principala regulă în pregătirea tenului pentru primăvară

Cele mai citite articole

Acționează atât de la interior, cât și de la exterior pentru a asigura pielii doza optimă de hidratare. Consumă cantitatea de apă potrivită și completează cu ceaiuri, fructe și legume cu conținut ridicat de apă (dovlecei, citrice, roșii, mere). Pentru un aspect fresh, aplică de două ori pe zi crema potrivită tipului tău de ten.Totodată, răsfață-te săptămânal cu măști cu acțiune hidratantă. Menținerea unei hidratări optime a pielii îți oferă mai multe beneficii: previne îmbătrânirea prematură, favorizează eliminarea toxinelor și asigură un aspect plăcut pielii. 

Introdu SPF-ul în rutina ta

Dacă nu l-ai folosit până acum și în restul timpului, nu doar atunci când stai la plajă, este momentul să îl introduci pe listă. Toți dermatologii atrag atenția asupra efectelor dăunătoare pe care le au razele UV asupra pielii (îmbătrânire prematură, pete pigmentare și chiar cancer de piele). Chiar și prin expunerea la soare pe stradă, în grădină ori pe balcon pielea ta poate avea de suferit de pe urma radiațiilor UV. De altfel, acestea pot pătrunde prin pori și în zilele înnorate. 

Aplică dermatocosmeticele potrivite problemelor tale

Primăvara agravează problemele pielii, în funcție de gradul de sensibilitate al fiecărei persoane. Cuperoza, dermatita, acneea și senzația de piele care ține sunt câteva dintre problemele frecvente primăvara. Acestea pot fi ținute sub control cu ajutorul unei alimentații care să ofere doza zilnică necesară de vitamine, minerale și acizi grași Omega-3, însă și prin aplicarea produselor dermatocosmetice potrivite. Descoperă o diversitate de game de produse dermatocosmetice pe pharmaplus-online.ro și alege ceea ce ți se potrivește. 

Principalele beneficii ale utilizării dermatocosmeticelor sunt: hidratarea de lungă durată, prevenirea îmbătrânirii pielii, ameliorarea și chiar tratarea anumitor afecțiuni ale pielii (cuperoză, dermatita seboreică, xeroză, etc). 

Urmează pașii micului nostru ghid despre cum să îți pregătești tenul pentru primăvară și pielea ta va străluci de sănătate și vitalitate în noul anotimp. 

Cele mai citite articole