Uncategorized

Cum iti poti da seama ca esti urmarit?

Gama de camere si microfoane spion a evoluat atat de mult, incat acum acestea trec cu usurinta neobservate. Sunt anumite semne care ar putea indica faptul ca o persoana este urmarita cu astfel de dispozitive, iar mai jos sunt cele mai comune dintre ele.

Semne fizice comune de supraveghere in casa sau la birou

Camerele si microfoanele spion sunt relativ ieftine, accesibile si mai mici decat oricand. Astfel, ele sunt, de asemenea, usor de instalat si ascuns. Cu toate acestea, desi instalarea poate fi simpla, oamenii se pot grabi si lasa in urma semne. 

Mastile intrerupatoarelor par deplasate

Intrerupatoarele, prizele electrice si alarmele de fum sunt locuri populare pentru dispozitivele de interceptare, deoarece, de cele mai multe ori, nu li se acorda prea multa atentie. De exemplu, se pot cauta resturi pe podea sub un corp de iluminat sau diferente subtile de culoare pe intrerupatoare. In mod similar, pot aparea unele goluri intre masca intrerupatorului si perete, ca semn al unei instalari grabite a microfonului sau a camerei.

Plintele sunt locuri perfecte in care se pot ascunde dispozitive de urmarire

Cele mai citite articole

Un alt semn obisnuit de supraveghere este reprezentat de plintele miscate. Frecvent, dispozitivele spion necesita cablare pentru alimentare sau transmisie de date. Astfel, suspectul trebuie sa ascunda firele. Un loc preferat este in spatele plintei. 

Asadar, se poate cauta o parte lipsa in plinta, o denivelare sau un loc in care plinta este desprinsa, iar in spatiul respectiv se poate verifica daca exista un dispozitiv de urmarire.

Urme pe tavan si pereti

Urmele pot fi mici, ca o pata circulara, nu mai mare decat o moneda, dar toate ar trebui verificate. In special, dispozitivele mici, cum ar fi microfoanele spion sau camerele video, se pot prinde cu usurinta pe tavane sau pe pereti mai ales atunci cand izolatia permite o buna fixare a lor.

Articolele obisnuite pot ascunde microfoane si camere

Spionii incearca sa ascunda dispozitivele in cel mai putin evident loc. Din acest motiv, corpurile de iluminat, cum ar fi lampile si radiourile cu ceas, carora cu greu li se acorda atentie sunt dispozitive populare. 

Cele mai citite articole