Stiri

Cu ce se potrivesc ușile albe din casă?

Ușile și pardoselile sunt două dintre elementele de design interior cu o perioadă de utilizare mare, de aceea sunt mult mai rar înlocuite dintr-o locuință. Astfel, trebuie acordată multă atenție în alegerea acestora: 

  • calitatea superioară și capacitatea lor de a se potrivi cât mai bine între ele;
  • dar și combinarea cu pereții și diversele tipuri de mobilier vor asigura premisele unor amenajări interioare de top.

Ușile albe, în trend și în 2021

Diferitele modele de usi de interior de culoare albă sunt cele mai căutate de către proprietarii de imobile rezidențiale, deoarece se pot asorta cu ușurință cu absolut orice tip de pardoseală. Indiferent că este vorba de parchet, gresie, covoare uni sau cu modele variate, ușile de interior albe se vor armoniza de minune cu aceste elemente.

Ușile albe combinate cu o podea într-o nuanță deschisă vor oferi senzația de încăpere deschisă și, în plus, vor mări optic spațiul. În schimb, utilizarea contrastului realizat prin combinarea ușilor albe cu o pardoseală cu o nuanță mai închisă, va da energie incintei respective.

Cu toate acestea, nu trebuie uitat de faptul că ușile albe care se găsesc în magazinele de specialitate sunt foarte diferite. Stilul lor este determinat de formă, materialele din care sunt confecționate și de finisaje. O ușă clasică albă cu diferite elemente decorative va arăta frumos alături de o podea din lemn realizată din scânduri într-o nuanță de lemn închisă sau medie. 

Este o combinație atemporală. Mai mult decât atât, ușile albe se vor potrivi interioarelor amenajate în stil american, britanic (victorian), rustic, dar și celor mai moderne, precum interioarelor scandinave sau în spațiile în care predomină minimalismul pur.

Singura combinație foarte riscantă, după opinia specialiștilor, este combinația între o ușă albă și o podea albă. Mulți consideră că ea va genera un “efect de spital”, rece și chiar respingător în unele cazuri. În general, ușile albe de interior se vor potrivi perfect cu o podea tip parchet natur.

Cele mai citite articole

Indiferent de modelul ușii albe pe care o alegem, va trebui să ne asigurăm întotdeauna că soluția aleasă se va potrivi cu nuanțele camerelor de pe ambele părți și că este în concordanță cu întregul aranjament al casei.

Cum se potrivește culoarea ușii și a podelei?

Unul dintre cele mai importante elemente care conturează caracterul și stilul unui interior este pardoseala utilizată. Tocmai din acest motiv, ar trebui să o alegem încă de la momentul inițial al demersului pe care îl facem în amenajarea unei camere.

 Podeaua din cameră trebuie să sublinieze punctele forte ale respectivului spațiu și să mascheze vizual neajunsurile.Pardoseala ar trebui să fie pe cât posibil într-o nuanță atemporală și neutră, astfel încât să nu se demodeze de-a lungul anilor, uneori chiar pe parcursul mai multor decenii.

La fel se întâmplă și cu ușile interioare. Deci, cum asortam usile albe cu parchetul și care este cel mai bun mod de a alege podeaua, astfel încât acest set să ne servească drept bază pentru diverse amenajări timp de câțiva ani?

Ușile de interior sunt unul dintre lucrurile pe care le alegem adesea la sfârșit atunci când amenajăm o încăpere. Culoarea, modelul, materialul și structura lor trebuie să fie potrivite cu amenajarea generală, acordând atenție pereților, podelelor, ferestrelor și mobilierului. Atunci când alegem un element atât de important ca o ușă, trebuie să avem o viziune conturată a întregului interior. 

Vrei uși albe stilate pentru locuința ta? Intră pe www.rom-decor.ro chiar acum și alege modelul dorit!

Cele mai citite articole