Stiri

Confortul si siguranta la volan

Cu totii ne dorim ca experienta sofatului sa fie una comoda, practica şi extrem de operativa, astfel ca vom incerca sa achizitionam autoturismul potrivit nevoilor noastre, tinand cont de specificul drumurilor de zi cu zi. Fie ca vom opta pentru o masina mare, fie ca vom alege varianta unui autoturism cu dimensiuni reduse, este foarte important ca masina noastra sa vina in intampinarea nevoilor noastre si ale familiei.

Intretinerea autoturismului

Indiferent de anul de fabricatie al masinii tale, daca este un model nou sau vechi, este foarte important sa te ocupi de intretinerea acesteia, tanand cont de toate aspectele pe care le implica acest proces. 

Vei efectua  toate inspecţiile tehnice, nu neaparat  pentru a te incadra reglementarilor, ci pentru a te asigura ca masina ta  se va  afla in cea mai bună stare de functionare, astfel incat sa iti ofere  o experienta a sofatului comoda, sigura  si practica. 

Orice problema ivita, indiferent de natura acesteia, va fi semnalata personalului calificat, in vederea remedierii oricarei disfunctionalitati sau defectiuni aparute. Schimbul de uleiuri si filtre este o etapa care trebuie  facuta  la timp, asigurand astfel  motorului  sansa functionarii  impecabile, la capacitate maxima.  

Cele mai citite articole

Pentru a preveni uzura autovehiculului, este recomandat sa folosesti cele mai bune tipuri de vopsele, spray-uri şi  paste polish, ori de cate ori se intampla mici incidente care pot  deteriorara caroseria. De asemenea, nu este de ingnorat nici partea electrica, astfel ca un bec ars sau intreruperi ale sistemului audio cu care este prevazuta masina, impun controlul si interventia  unui electrician auto.

Anvelopele potrivite 

Vrei sa conduci in siguranta, sa nu te expui niciunui fel de risc, dar sa iti protejezi si masina, atunci trebuie sa stii ca anvelopa potrivita va asigura autovehicului sansa de a rula la capacitatea lui normala. 

Doar cu anvelope corect alese si  tinand cont de toate specificatiile producatorului, iti vei asigura un sofat sigur, eficient si rapid. O anvelopa poate fi folosita maxim cinci ani, aceasta fiind perioada in care se poate vorbi despre manifestarea calitatilor acesteia, in conditii normale. 

Dupa trecerea acestei perioade, anvelopa isi diminueaza  proprietatile si poate reprezenta un risc. Vrei ca grija pentru masina ta sa fie eliberata de o serie de sarcini, atunci poti alege a rula pe sosele cu unele dintre cele mai performate modele alese din top 10 anvelope all season, in acest fel eliberandu-te de grija schimbarii acestora de doua ori pe an. Anvelopele all season vor reprezenta o varianta de mijloc, extrem de comoda, atat timp cat masina va rula intr-o zona cu clima temperata si cu ierni blande.

Cele mai citite articole