Travel

Cea mai bună barca pneumatică – cum o alegi?

Varietatea de barci pneumatice disponibile pe piaţă la acest moment pot induce în eroare pe cei care doresc să investească într-un astfel de accesoriu pe care să îl folosească la pescuit şi nu numai. Aceste bărci se remarca prin eficientă şi durabilitatea or, dar şi prin rezistenţă la razele UV, la apă sărată, la şocuri şi la abraziune. Aceste modele sunt de regulă stabile, caracterizate de manevrabilitate superioară şi cu o limită de suportabilitate a unei greutăţi maxime mari, oferind suficient spaţiu pentru mai mult adulţi.

Bărcile pneumatice ideale sunt cele ce pot fi luate la pescuit şi folosite în mod corespunzător, cele care au un raport calitate-pret foarte bun şi admit o încărcătură maximă mare. Mai mult decât atât, bărcile pneumatice ideale sunt cele care se manevrează cu uşurinţă, oferă o stabilitate ridicată şi permit ataşarea unui motor, având un kit de reparaţii.

Cum alegi cea mai bună barca de pescuit pneumatică în funcţie de materialul din care este realizată?

Potrivită atât experţilor, cât şi începătorilor în arta pescuitului, barca gonflabilă este un trend nou în rândul utilizatorilor, fiindcă este simplu de folosit, portabilă şi promite o durată de viaţă de câţiva ani, ceea ce înseamnă că poate înlocui cu succes modelele standard, mai ales că există posibilitatea de a-i fi ataşat un motor la nevoie.

Deşi se bucura de o mare popularitate, barca pneumatică ideală va fi greu de ales. Pentru a nu se confruntă cumpărătorii cu o astfel de situaţie delicată, specialiştii recomandă acestora să ţină cont de anumite criterii de achiziţie. Ca achiziţia să fie una rentabilă, este necesar să se acorde o atenţie sporită materialelor din care este fabricată barca. Materialele arata cât de rezistente va fi barca.

Cele mai citite articole

Cele mai multe bărci pneumatice din comerţ sunt realizate din PVC şi poliester sau hypalon, fiecare alternativă având şi plusuri, şi minusuri. Sper exemplu, hypalonul promite o rezistenţă sporită la razele UV, la abraziune şi şocuri şi nu îşi schimbă caracteristicile în funcţie de condiţiile climatice, presupunând costuri de achiziţie mari.

Combinaţia PVC şi poliester este considerată inferioară din punct de vedere calitativ materialului hypalon, dar este mai ieftină.

Construcţia ambarcaţiunii şi încărcătura maximă admisă

Niciun pescar nu îşi doreşte ca barca să se răstoarne din cauza valurilor şi să fie purtată la întâmplare, ori să scape un peşte mare şi frumos din motive ce ţin de construcţia ambarcaţiunii. De aceea, este important să se ia în calcul stabilitatea şi manevrabilitatea modelului de barcă ales. 

Există, aşadar, bărci pneumatice cu chila sau podina gonflabilă sau rigidă, cel din urmă model garantând  o rezistenţă mare la curenţi şi promiţând posibilitatea ca utilizatorii să se ridice în poziţie verticală. Încărcătură maximă admisă şi numărul de locuri disponibile trebuie luate în considerare în alegerea bărcii pneumatice. Încărcătură maximă admisă ar trebui să fie de minim 500 de kg şi numărul de persoane ce încap în barca să fie de minim 3 adulţi şi un copil.

Cele mai citite articole