Stiri

Ce trebuie să ştii pentru a ilumina perfect biroul tău din punct de vedere economic şi estetic?

Pentru că din ce în ce mai mulţi români muncesc de la domiciliu, iar copiii învaţă de acasă, necesitatea creării unui birou în propriul domiciliu şi găsirii celor mai bune sisteme de iluminat pentru acesta dintr-un magazin de corpuri de iluminat Râmnicu Vâlcea este din ce în ce mai pregnantă. Biroul trebuie iluminat în mod corespunzător pentru că utilizatorii să aibă creativitate şi să nu le fie afectată concentrarea şi vederea.

Cum se alege corect corpul de iluminat pentru birou?

Lumina are o importanţă sporită în momentul în care oamenii lucrează, citesc, rezolva anumite documente sau au activităţi seara, pe timp de noapte sau chiar dimineaţa devreme, când lumina naturală nu este atât de eficientă. Pentru a avea parte de o iluminare cât mai bună a biroului, cei care lucrează sau învăţa de acasă trebuie să se îndrepte către lămpile de birou. Acestea pot fi fixate aşa cum le este mai confortabil utilizatorilor şi lumina poate spori atât concentrarea, cât şi creativitatea.

Dacă jobul presupune mai mult scris, efectuarea de schiţe sau luarea de notiţe în timpul conferinţelor, se poate alege o lampă mai mare care să ilumineze întreaga suprafaţă a biroului. Dacă jobul presupune lucrul la laptop, atunci cu siguranţă corpurile de iluminat alese pot fi mai mici, sau se poate opta pentru un lampadar flexibil care poate fi mutat în funcţie de bunul plac al utilizatorilor. Este foarte important că respectivele corpuri de iluminat alese să fie integrate în imaginea de ansamblu a încăperii pentru a păstra o armonie vizuală prielnică şi pentru a crea un mediu de lucru foarte prietenos.

Cum se poziţionează în mod corect corpul de iluminat pentru birou?

Cele mai citite articole

Când vine vorba despre poziţionarea în mod corect a luminii pentru birou, lucrurile se complica puţin. De ales, corpurile de iluminat sunt usr de ales, însă mai greu sunt de poziţionat. Se poate opta pentru o lampă cu picior reglabil care va fi aşezată şi reglată în funcţie de necesităţi, din punct de vedere al intensităţii luminii.

Cei care lucrează numai la computer sau pe laptop vor avea nevoie de un lampadar flexibil pentru că lumina nu va bate direct pe ecranul dispozitivului şi nu îi va mai deranja.

Cum se alege corect lampa pentru iluminarea biroului?

Pentru o iluminare a biroului în mod corespunzător, este important de avut în vedere că lampa aleasă să nu afecteze vederea. Lampa nu trebuie să bată direct în ochi, ci deasupra nivelului ochilor. De asemenea, lumina lămpii trebuie să iradieze de la o înălţime de 45 cm.

În altă ordine de idei, specialiştii recomandă ca lampa să fie poziţionată în părea stânga pentru dreptaci şi în partea dreaptă pentru stângaci. Din punct de vedere al esteticii, nu sunt foarte multe lucruri de spus despre lampa aleasă pentru birou. Aceasta poate fi albă, neagră, colorată sau cu diferite modele, să se potrivească perfect decoraţiunilor de pe birou şi mai ales personalităţii utilizatorilor şi mai ales, să le crească încrederea în sine şi să le dea mai multă creativitate şi intuiţie.

Cele mai citite articole