Stiri

Ce rol are laptele praf si cand poate fi introdus in alimentatia bebelusului

Laptele praf este o sursa importanta de nutrienti pentru bebelusi si copii mici, deoarece contine toti nutrientii esentiali necesari pentru o crestere sanatoasa si dezvoltare optima: proteine, carbohidrati, grasimi, vitamine si minerale esentiale pentru dezvoltarea si cresterea sanatoasa a copiilor. De exemplu, contine proteinele necesare pentru cresterea si dezvoltarea muschilor, iar vitaminele si mineralele ajuta la o buna functionare a sistemului nervos si imunitar.

Tipurile de lapte praf Hipp, Topfer si Humana, sunt o optiune convenabila pentru parinti, deoarece poate fi pastrat la temperatura camerei si poate fi preparat rapid si usor, atunci cand este nevoie. Desi laptele praf poate fi mai costisitor decat laptele de vaca achizitionat din supermarket, este o optiune mai sigura decat folosirea acestuia din urma.

Este important sa se tina cont de faptul ca laptele praf nu este o sursa de nutrienti completa si ar trebui ca in timpul diversificarii sa fie completat cu alimente solide, precum fructe si legume. Este, de asemenea, important sa se respecte instructiunile de preparare si sa se evite supradozarea de lapte praf, care poate cauza probleme digestive sau obezitate.

De la ce varsta se poate introduce lapte praf in alimentatia bebelusului

Cele mai citite articole

Laptele praf poate fi introdus in alimentatia bebelusului inca din primele zile din viata, daca situatia o impune si copilul nu poate fi alaptata de mama sa. 

In principiu, exista doua tipuri de lapte praf: tipul 1 sau de inceput (de la 0 la 6 luni) si tipul 2 sau lapte de continuare (de la 6 luni la un an). De cativa ani, au aparut pe piata si laptele de crestere, recomandat copiilor de la 1 la 3 ani. De asemenea, exista si unele tipurri speciale de lapte praf, recomandate de medic dupa o evaluare atenta, in cazurile rare de sugari prematuri sever care nu sunt alaptati la san, sugari cu intolerante severe la proteinele din laptele de vaca care nu sunt alaptati la san sugari cu galactosemie, o boala congenitala rara in care sugarul nu poate fi alaptat cu lapte matern. 

Este important sa se respecte recomandarile pediatrului si sa se foloseasca laptele praf potrivit varstei si nevoilor bebelusului. 

Cele mai citite articole