Stiri

Cand ai nevoie de o operatie de reductie mamara?

Este foarte important sa subliniem ca evaluarea chirurgului estetician este esentiala dacă se dorește  micsorarea sanilor. Uneori este intr-adevar singura solutie, fie din cauza durerii, fie chiar din motive estetice. Verdictul final va fi dat de medicul chirurg.

Cum știi dacă ai nevoie de mamoplastie?

Statisticile arata ca se efectueaza mai multe interventii chirurgicale pentru augmentare mamara cu implanturil cu  silicon  decat de reductie mamara. Cu toate acestea, multe femei cauta sa-si micsoreze sanii pentru a-si armoniza aspectul sau pentru a-si reduce problemele de postura.

Majoritatea cazurilor de hipertrofie mamara incep devreme, chiar dupa prima menstruatie, cand sanii raspund excesiv la stimularea hormonala pe care o primeste din plin corpul. In alte cazuri incep dupa sarcina, cand sanii cresc din cauza alaptarii si apoi nu pot reveni la dimensiunea initiala.

Femeile cu sani foarte mari sufera in mod constant de dureri cauzate de dimensiunea sanilor, cum ar fi: dureri de spate, dureri de umeri si, de asemenea, rani ale pielii, cauzate de frecare. Astfel, numarul pacientelor care vin la specialist pentru a solicita o operatie de micsorare sani din aceste cauze este considerabil.

Daca excesul de greutate al sanilor nu este tratat la timp, aceste dureri pot fi ireversibile, deoarece anatomia coloanei vertebrale poate fi modificata si poate provoca consecinte grave. Deci, daca suferi si tu de oricare dintre aceste probleme, este timpul sa iei in considerare o interventie chirurgicala de reducere a sanilor.

Sau, daca ai sani mari si disproportionati fata de restul corpului si nu simti durere, consulta in prealabil un chirurg plastic si vezi daca exista necesitatea unei interventii chirurgicale, deoarece in unele cazuri acest tip de operatii nu este necesar. 

Daca o femeie este aceea care se simte incomod cu aspectul sau simte durere, medicul trebuie sa indice cel mai bun tratament, evaluand ce este cel mai potrivit pentru fiecare situatie sau dorinta. Si, dupa alegere, specialistul va putea decide ca sa efectueze procedura de micsorare sani.

Merita sa mai subliniem ca toate fricile legate de pregatire, post-chirurgie si tipul de operatie trebuie clarificate impreuna cu profesionistul. Multe persoane sunt ingrijorate de cicatrici, dar diagnosticul este posibil doar dupa analize medicale, deoarece fiecare pacient are particularitatile sale si nu exista nicio modalitate de a generaliza.

Exista interventii chirurgicale care raman cu urme foarte discrete, in timp ce altele raman cu cicatrici putin mai evidente. Dar vor exista intotdeauna cicatrici, ele nu pot sa fie niciodata invizibile 100%.

Cele mai citite articole

La ce varsta se poate face operatia de reducere a sanilor?

Unele femei pot avea sanii in crestere pana la varsta de 20 de ani, deci, daca situatia nu este critica, merita sa astepti pana atunci pentru a consulta un medic. Dar, de regula, idealul este sa fie supus unei interventii chirurgicale la varsta de 18 ani, deoarece fiziologic sanii se dezvolta pana la aceasta varsta.

Exista si cazuri in care este posibila reducerea inainte de aceasta grupa de varsta. In unele situatii, interventia chirurgicala devine esentiala pentru a nu compromite dezvoltarea corpului in ansamblu.

Riscuri chirurgicale ale operatiei de reductie mamara

In functie de rezultatele examenelor medicale solicitate si de evaluarea clinica generala a pacientei, chirurgul plastician si medicul anestezist determina riscul chirurgical si general, adica determina daca pacientul poate fi supus procedurii sau nu. Obiectivul acestui examen este clarificarea si evitarea posibilelor complicatii ce pot interveni in perioada intra si postoperatorie.

Sunt analizati de medic factori precum: varsta, starea fizica generala, istoricul bolilor, amplitudinea interventiei chirurgicale etc. 

Pana la urma, cum se realizeaza o operatie de reducere a sanilor?

Operatia de mamoplastie de reductie se efectueaza de obicei prin incizii practicate la nivelul sanilor pentru indepartarea chirurgicala a excesului glandular si piele. Tehnica utilizata va fi definita de catre medic, in functie de particularitatile cazului ,de gradul de hipertrofie mamara si de preferintele personale. Uneori, aceasta interventie de micsorare  a sanilor se poate asocia cu interventia de liposuctie pentru indepartarea tesutului adipos in exces.

Intra pentru detalii pe clinicaestet.ro!

Pentru programarea consultatiei puteti contacta clinica chirurgie estetica Bucuresti Zone Medical Estet!

Dr. Eugen Turcu, medic primar chirurgie plastica-estetica, Doctor in Medicina

Cele mai citite articole