Un cabinet psihiatrie in Bucuresti tratează în principal bolile mintale care sunt legate de droguri și în care terapia joacă un rol important, schizofrenia sau depresia severă. Deoarece psihiatrii pot utiliza și metode psihoterapeutice, este dificil să separi cu precizie domeniile specializate ale psihiatriei și psihoterapiei medicale.
Psihiatrul, care este și un bun psihoterapeut, lucrează exclusiv cu conversații, proceduri psihologice, tehnici de relaxare și alte metode medicamentoase sau non-medicamentoase. Bolile mentale care apar în copilărie și adolescență diferă uneori de cele ale adulților. Tratamentul lor este, de asemenea, uneori diferit.
De aceea, există psihoterapeuți specializați în problemele adolescenților. Specialiștii din psihologie, dar și din pedagogia (socială) și științele educației, au reușit până acum să se antreneze pentru a deveni psihoterapeuți pentru copii și adolescenți. Medicii se pot specializa în psihoterapie sau psihiatrie pentru adolescenți, urmând cursuri de specialitate în psihiatrie și psihoterapie pentru copii și adolescenți.
Tratamentul depresiei
Alături de medicamente, psihoterapiile reprezintă cea mai importantă parte a tratamentului depresiei. Multe studii dovedesc eficacitatea acestuia. Succesul tratamentului depinde, printre altele, de gravitatea simptomelor, de relația cu terapeutul și de situația de viață a unei persoane.
Psihoterapia poate ieși din profunzimea emoțională a unui depresiv și previne recăderile. Ca parte a sesiunilor de terapie, strategiile ar trebui să ajute la o mai bună abordare a gândurilor negative sau la procesarea experiențelor de viață problematice. Schimbul regulat cu terapeutul poate oferi, de asemenea, un sprijin emoțional valoros și poate ajuta la investigarea cauzelor.
Cele mai citite articole
Terapia comportamentală cognitivă este o metodă de terapie care își propune să schimbe comportamentul și atitudinile interioare, să lucreze la problemele actuale și să găsească soluții concrete.
Psihoterapia analitică se ocupă mai mult de experiențele din trecut. Se încearcă găsirea unor posibile declanșatoare pentru probleme psihologice, de exemplu, depășirea experiențelor problematice de relație. Psihoterapia bazată pe psihologia profunzimii este similară cu terapia analitică.
Cu toate acestea, accentul este pus mai mult pe conflictele actuale. Terapia sistematică se ocupă de relațiile sociale, în special în cadrul familiei, care joacă un rol important în dezvoltarea și tratamentul depresiei.
Toate cele patru proceduri sunt oferite de un cabinet psihiatrie București. Există, de asemenea și alte terapii recunoscute de experți, cum ar fi psihoterapia interpersonală și psihoterapia conversației.
Uneori sunt combinate și elemente ale diferitelor psihoterapii. Multe studii arată că tratamentele psihoterapeutice ajută în caz de depresie. În prezent nu este posibil să se spună cu certitudine care sunt procedurile cele mai eficiente în anumite situații.
Psihoterapia poate ameliora simptomele depresiei și poate reduce riscul de recidivă. Nu în ultimul rând, relația cu terapeutul este crucială. Este important ca psihoterapeutul să fie atent, respectuos, deschis și plin de compasiune – și astfel, chimia devine perfectă. Așteptările proprii cu privire la tratament și opțiunile terapeutice trebuie să se potrivească perfect.