Stiri

Cabinet notarial pe Victoriei pentru legalitatea documentelor

Dreptul social este un domeniu foarte larg de drept, care este supus unei schimbari constante. Exista o gramada de responsabilitati si paragrafe care sunt adesea greu de patruns. Informatiile invechite sau concluziile incorecte pot fi, de asemenea, deosebit de dezastruoase in dreptul social, deoarece acestea implica adesea chestiuni legate de securitatea mijloacelor de trai. Prin urmare, este indicat sa consulti un notar, mai ales in cazul problemelor acute. Poti obtine ajutor rapid si ieftin de la un cabinet notarial pe Victoriei.

Multe documente si copii pot fi utilizate in mod valabil in tranzactiile juridice numai daca sunt legalizate (public) la notar. Astfel de certificari de la un cabinet notarial pe Victoriei, confirma autenticitatea unui document (certificarea copiei) sau a unei semnaturi (certificarea semnaturii). Certificarea notariala este un certificat care confirma autenticitatea semnaturilor sau a copiilor. O copie este inteleasa ca duplicarea identica a documentelor, adica copii (duplicate deoarece documentele au fost copiate inainte de a exista copii). 

Notarul reprezinta statul. El este titularul unei functii publice conferite de stat si in aceasta functie este suveran. Acest lucru se exprima prin faptul ca notarul are un sigiliu oficial cu stema statului, pe care il imprima in relief la fiecare certificare. Prin urmare, in loc de o certificare notariala, se vorbeste si de o certificare publica.

Consiliere juridica privind continutul

In cazul atestarilor, notarul confirma doar autenticitatea semnaturii sau a copiei. Continutul declaratiei sau acordului nu este verificat pentru legalitate. Consilierea cuprinzatoare cu privire la consecintele juridice ale documentelor nu face, de asemenea, parte din certificarea notariala. Daca doresti, acest lucru se poate face desigur, dar in acest caz se vor aplica alte taxe, deoarece in acest caz, este raspunzator in calitate de notar pentru corectitudinea sfatului. 

Expirarea certificarii

Pentru certificarea unei copii, este nevoie de original sau o copie certificata a documentului care urmeaza sa fie certificat. Poti sa-l aduci personal sau printr-o terta parte. Nu trebuie sa te prezinti personal pentru asta. Dupa certificare, il poti ridica. 

In cazul unei certificari de semnatura, adica atestarea autenticitatii unei semnaturi, trebuie sa vii personal si sa confirmi in fata notarului ca este semnatura ta olografa. Va fi marturia sa in calitate de notar. In plus, trebuie sa te identifici cu un act de identitate oficial cu fotografie (carte de identitate, pasaport) atunci cand semnaturile sunt certificate.

Certificari pentru strainatate – apostila si legislatie

Pentru ca documentele sa fie valabile din punct de vedere legal in strainatate, acestea trebuie uneori sa fie certificate prin intermediul unei apostile sau legalizari. Fiecare tara are diferite forme de certificare. Autoritatile si participantii din alte tari sunt adesea in imposibilitatea de a spune daca sunt certificari adevarate. 

Imagineaza-ti ca ai in mana un document din China cu multe caractere si stampile chinezesti, despre care se spune ca a fost emis de un notar chinez sau de o autoritate/instanta chineza. Este necesar sa verifici autenticitatea acestui document. Prin urmare, in tranzactiile juridice internationale au fost dezvoltate diverse proceduri, pentru a facilita aceasta dovada a autenticitatii si o poti face la un cabinet notarial pe Victoriei. 

Lasă un răspuns

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *