Moda

Avantajele bocancilor de iarnă. De ce să alegi și tu această încălțăminte

Iarna este un sezon mai pretențios în ceea ce privește nu doar ținutele, ci și încălțămintea pe care o purtăm. Cu toate acestea, există anumite piese vestimentare pe care toată lumea le îndrăgește. Printre acestea se numără bocancii de iarnă, obiecte nu doar comode și practice, ci și extrem de versatile. Cu ajutorul lor poți crea ținute  călduroase și feminine chiar și în sezonul rece. 

Dacă încă nu te-ai hotărât să incluzi una sau mai multe perechi de ghete sau bocanci de iarnă între piesele tale favorite de iarnă, îți prezentăm câteva motive pentru a include acest tip de încălțăminte cool în garderobă.

Ghetele sau bocancii de iarnă sunt extrem de călduroși

Fie că alegi un model îmblănit sau nu, o pereche de bocanci de iarnă este cu siguranță una din cele mai convenabile variante ca să nu suferi de frig în acest sezon. Este cunoscut faptul că temperaturile scăzute solicită organismul uman mai mult decât de obicei, iar zonele periferice, cum sunt fața, mâinile sau picioarele sunt cele mai expuse la frig. De aceea, este important să îți asiguri o protecție corespunzătoare folosind căciuli, mănuși și încălțăminte adecvată.

Nu mai puțin important este, însă, și calitatea materialelor din care este realizată încălțămintea, în special cea folosită pe timpul iernii. O pereche de bocanci din piele naturală are avantajul că este impermeabilă, iar astfel rezistă cu brio oricăror condiții de frig, ploaie sau zăpadă. 

Cele mai citite articole

Verifică, în același timp și materialul din interiorul bocancilor. Dacă interiorul este și el realizat din piele, sau chiar îmblănit, poți fi sigură că organismul tău se va bucura de tot confortul termic de care are nevoie pe timpul iernii. 

Bocancii sunt o investiție pe termen lung

Dacă te-ai hotărât deja să investești într-o pereche de bocanci de iarnă de calitate, asigură-te că faci o achiziție de valoare. Chiar dacă modelul lor poate să varieze și să sufere ușoare influențe ale capriciilor modei, o pereche de bocanci damă adaugă ținutei tale un look clasic, fără vârstă. Indiferent dacă alegi modele de ghete androgine, colorate, lungi, scurte sau cu șireturi, investiția ta este garantată pe termen lung din punct de vedere vestimentar. 

Mai mult, achiziția ta este cu atât mai sigură cu cât materialele din care sunt realizate ghetele sunt mai bune din punct de vedere calitativ. Poți verifica în momentul achiziționării compoziția fiecărui produs, deoarece fiecare producător de încălțăminte specifică pe etichetă acest aspect.

Poți purta ghete sau bocanci în diferite combinații vestimentare

Te gândești cumva că o pereche de bocanci de damă nu este o încălțăminte suficient de feminină? Vei vedea că bocancii sunt extrem de versatili și pot fi purtați în diverse combinații vestimentare. Sunt potriviți atât în ținute sport, cât și în cele casual, în combinație cu fuste, rochii sau pantaloni.

Astfel, cu o pereche de ghete lungi sau scurte, cu șireturi poți accesoriza foarte bine fie pantaloni largi, de tip cargo sau joggers, fie o fustă lungă, evazată. Dacă te bucuri de o siluetă perfectă cu siguranță îndrăgești o combinație de ghete lungi, până la genunchi cu o fustă plisată, scurtă și sexy, iar o pereche de ghete de înălțime medie, până în dreptul gleznei și realizate din piele de cea mai bună calitate te pot salva și când trebuie să-ți alcătuiești o ținută smart-casual, poate chiar pentru birou. 

Dacă te-am convins de toate avantajele pe care le ai prin purtarea unor ghete sau bocanci cool, tot ce îți rămâne de făcut este să-ți alegi modelul preferat!

Cele mai citite articole