Diverse

Alegerea unei agentii de repatriere pe care sa poti conta in momentele grele

Desi considerat inca un subiect tabu, fiecare dintre noi va ajunge intr-o zi sa se confrunte cu decesul unei persoane apropiate, fie un membru al familiei, fie cineva apropiat sau o ruda. In acest sens, fiind vorba despre o serie procese pe care va fi nevoie sa le urmam si sa le indeplinim, cel mai bine, din orice punct de vedere este sa apelam la serviciile de calitate ce pot fi oferite de o agentie de pompe funebre sau de repatriere a persoanelor decedate, acolo unde este cazul.

Chiar si atunci cand vorbim despre o persoana de origine romana ce s-a stabilit intr-o alta tara, cand vine vorba despre decesul acesteia si inmormantare, in multe cazuri asta se realizeaza tot in tara natala, Romania si pentru asta este nevoie de indeplinirea anumitor conditii, printre care si repatrierea si transportul funerar la noi in tara, acolo unde va avea loc inmormantarea. De asemenea, exista o multime de persoane de origine romana care se afla in alte tari, in special in Europa, pe perioade temporare, pentru munca in cele mai multe cazuri dar si cei ce viziteaza acele tari iar pentru ca ultima clipa ne poate veni oricand, se poate intampla ca si unii dintre acestia, din pacate, sa treaca in nefiinta chiar in acele perioade cand sunt departe de casa. 

Ca si la noi in tara, decesul fiecarei persoane este investigat de catre autoritatile care se ocupa de asta, de la politie pana la medici legisti sau chiar si alte institutii si sunt realizate si in acele momente diverse documente. De asemenea, in ceea ce priveste preluarea trupului de catre membrii familiei si realizarea procesului de repatriere, conditiile ce trebuie indeplinite sunt si ele diferite de la o regiune la alta. Cel mai rapid mod este sa apelam in aceste cazuri la o agentie despre care stim ca are puncte de lucru nu numai la noi in tara cat si in tara in care se afla persoana decedata apropiata noua si care desigur, poate oferi servicii de repatriere decedati de calitate, la preturi bune. 

In mod normal, ar fi nevoie de prezenta unui membru al familiei in ceea ce priveste finalizarea documentelor necesare. Nu si daca alegeti o agentie profesionala asemeni noua, unde dispunem de toate mijloacele necesare pentru a ne ocupa de orice tip de documentatie, din orice tara din Europa si nu numai. Desi nu dispunem personal de vorbitori sau traducatori din foarte multe limbi avem in numeroase tari legaturi cu astfel de institutii cat si cu altele necesare intr-un astfel de proces. Astfel, stim exact unde sa mergem si ce sa facem iar totul va decurge in consecinta mult mai rapid si fara batai de cap, in special pentru clienti, apropiatii persoanei decedate. Realizarea de documente necesare repatrierii si transportului funarer poate fi realizata de catre o agentie se poate face prin obtinerea acestui drept, de la institutiile autorizate si desigur, cu acordul membrilor familie sau in lipsa acestora, a celei mai apropiate persoane ca grad de rudenie.

Cele mai citite articole

Conditiile in care o persoana este repatriata, in special in ceea ce priveste transportul funerar, conteaza foarte mult. Nu numai ca o agentie trebuie sa le prezinte dar mai mult de atat, ele sunt impuse, atat de catre o tara cat si de catre toata Uniunea Europeana si alte institutii cu statut international. Astfel, este nevoie de masini funerare echipate corespunzator precum si de soferi cu experienta si atestate in acest domeniu. In functie de distanta si timpul estimate, se va proceda cu un singur sofer sau cu doi, care pot lucra in ture astfel incat intregul proces sa dureze mai putin dar si din motive de siguranta. 

Cum este si normal, pentru ca o persoana decedeaza intr-o tara straina, multe dintre documente sunt realizate in limba acelei tari si astfel, pentru a avea autoritate si la noi in tara trebuie traduse si autorizate. Asta se poate face si aici, o data ce persoana decedata a fost adusa in siguranta in tara, la o primarie, un notar public sau alte astfel de institutii.

O alta problema pe care si-o pun multi dintre cei ce apeleaza la serviciile de repatrieri a persoanelor decedate este legate de preturile percepute. Multi se gandesc ca ar costa foarte mult insa fiind vorba despre o situatie critica am putea spune, este si normal ca anumite aspecte sa coste mai mult, nu numai in ceea ce priveste preturile impuse de agentie dar si cheltuielile necesare pentru documentele si taxele de repatriere ale fiecarei tari. Cu toate acestea, exista si anumite solutii ce pot fi adoptate in ceea ce priveste cheltuielile totale astfel incat membrii familiei sa se poata ocupa de alte aspecte, la fel de importante, pe langa repatriere, si inmormantarea necesitand o cheltuiala la fel de mare. 

Comunicarea, intre agentie si clienti este extrem de importanta si ea. Inca din prima clipa in care cineva intra in contact cu un consilier funerar si pana la finalizarea contractului, clientilor le poate fi comunicat fiecare detaliu, locatia in care se afla persoana decedata, timpul pana cand va ajunge in tara si in orasul dorit, costurile totale inca de la inceput si asa mai departe. Sunt comunicate de asemenea si documentele necesare ce trebuie oferite de un membru al familiei astfel incat sa nu mai fie nevoie de deplasarea acestora in tara in care a survenit decesul si asa mai departe.

Cele mai citite articole