Diverse

Alegerea locației potrivite pentru sesiunea foto și video pentru nuntă

Nu este o noutate că detaliile sunt cele care alcătuiesc o poveste de nuntă memorabilă. În articolul precedent, am atins ușor subiectul alegerii locației pentru sesiunea de fotografii și video, iar astăzi vom pătrunde mai adânc în inima acestui subiect. 

Pentru că, așa cum ştim cu toții, locația potrivită poate transforma o poveste obișnuită într-o aventură unică și inimitabilă.

Lumina potrivită, la momentul potrivit

Orice fotograf și videograf de nuntă vă va spune că lumina este esențială. Astfel, locații în zone unde lumina zilei este blândă cu mirii, sunt esențiale. Dacă vă doriți să aveți sesiunea în miezul zilei, când lumina soarelui este la cea mai mare intensitate, alegerea unui loc cu umbre și vegetație, precum grădinile spectaculoase ale Palatului Snagov sau Palatului Știrbei, pot fi soluția perfectă. Dar nu uitați că locațiile indoor pot fi la fel de fezabile, cu toate că necesită o pregătire specială și o comunicare strânsă cu echipa foto-video.

Alegerea locației perfecte: dintre clădiri spectaculoase și natură

Când vine vorba de sesiunea foto și video din ziua nunții, unele cupluri se pot simți copleșite de multitudinea de opțiuni. Și dacă ați putea combina totul?

 1. Saloane de nunta cu grădini pitorești: Gândiți-vă la locații ce oferă atât un peisaj interior impresionant, cât și un decor exterior atrăgător. O alegere practică și estetică în același timp.
 2. Locații neconvenționale: Doriți ceva mai puțin comercial? Un lan de lavandă, un teren cu baloți de fân sau chiar un hambar pot oferi un cadru boem și romantic.
 3. Saloane de evenimente lângă natură: Există multe saloane de evenimente, care se mândresc cu poziționări aproape de păduri, oferind astfel un peisaj natural și proaspăt.
 4. Ambianța urbană: Pentru cei care iubesc aglomerația și forfota orașului, centrul vechi din București sau Ateneul Roman pot fi alegeri excelente.

Checklist pentru alegerea locației perfecte

 • Lumina potrivită la ora dorită
 • Accesibilitatea locației
 • Diversitatea peisajului
 • Spațiu pentru echipa foto-video
 • Proximitatea față de celelalte locații ale evenimentului

Întrebări pe care să vi le puneți atunci când alegeți locația

 • Ce atmosferă vreți să transmită sesiunea foto și video?
 • Cât timp sunteți dispuși să alocați pentru deplasare?
 • Care sunt costurile asociate cu utilizarea locației?

Factorii care influențează alegerea locației

Alegerea locației pentru sesiunea foto și video de nuntă este mult mai complexă decât pare la prima vedere. De cele mai multe ori, cuplurile tind să aleagă locații pur estetice, uitând de factorii practici care pot influența calitatea și fluența evenimentului.

 • Trafic și Accesibilitate: Bucureștiul, fiind un oraș mare, poate prezenta provocări în materie de trafic. O locație frumoasă precum Calea Victoriei poate fi perfectă pentru fotografii, dar un coșmar pentru un fotograf sau videograf, în special din cauza blocajelor.
 • Costuri ascunse: Unele locații pot avea taxe pentru ședințe foto sau video. Este esențial să verificați în avans pentru a evita surprizele.
 • Restricții orare: Unele locații, în special cele comerciale sau cele în interiorul clădirilor istorice, pot avea restricții legate de orarul în care se poate filma sau fotografia.
 • Încadrare și Peisaj: Un fotograf de nuntă experimentat va căuta întotdeauna cele mai bune unghiuri. Cu toate acestea, locația trebuie să ofere o varietate de fundaluri și peisaje pentru a obține cadre diverse.

Transformă locația în povestea voastră

Chiar dacă locația aleasă este una cunoscută sau folosită frecvent de alte cupluri, există modalități prin care povestea voastră poate fi unică. Povestea fiecărui cuplu este diferită, iar sesiunea foto și video trebuie să reflecte acest lucru.

 • Accesorii și decor: Micile detalii pot schimba complet atmosfera. Dacă optați pentru un loc natural, cum ar fi un lan de lavandă, considerați să aduceți accesorii precum o pătură tricotată sau un coș cu picnic pentru a adăuga o notă personală.
 • Activități specifice: Imaginați-vă să dansați pe Calea Victoriei sau să vă plimbați mână în mână în centrul vechi din București. Aceste mici momente vor face sesiunea voastră să iasă în evidență.
 • Povești și amintiri: Dacă aveți o locație care vă aduce aminte de primele întâlniri sau de momente speciale din relația voastră, aceasta ar putea fi o alegere perfectă. Niciun alt cuplu nu va avea aceleași amintiri asociate cu acea locație, făcând-o unică pentru voi.

Pe urmele poveștilor de dragoste

Cele mai citite articole

Am remarcat cu toții că multe locații de nuntă s-au dezvoltat în ultimii ani, punând accent pe crearea unui cadru perfect pentru poveștile de dragoste. Fotograful și videograful de nuntă sunt naratorii acestei zile speciale, iar voi, ca și personaje principale, meritați un decor pe măsură.

În funcție de alegerea voastră, materialul poate fi clasificat în stiluri precum clasic, boem, romantic, tradiționalist sau nonconformist. 

Fiecare alegere spune ceva despre voi și povestea voastră!

Fiecare detaliu contează în crearea unei zile memorabile! 

Alegerea locației potrivite pentru sesiunea foto și video de nuntă este ca alegerea cadrului perfect pentru o operă de artă. 

Găsiți-vă locul, lăsați-l să vorbească și lasă poveștile să înceapă!

Sursă foto: mirragio.ro

Cele mai citite articole