Stiri

Acestea sunt cele mai frecvente cauze de divort

Divortul poate fi unul dintre cele mai dificile si stresante evenimente prin care oamenii trec in viata lor. Intr-o societate in care casatoria este inca privita ca o institutie sacrosancta, divortul poate fi o experienta dureroasa si dezamagitoare pentru cuplurile care ajung sa isi spuna adio.

Principalele cauze ale divortului sunt foarte variate. Cu toate acestea, majoritatea au de-a face cu legaminte incalcate . Multe dintre aceste pacte sunt stabilite la inceputul relatiei, desi nu se face intotdeauna in mod explicit. Pe parcurs, unul dintre cei doi se dovedeste incapabil sa-si indeplineasca rolul.

Infidelitatea

Infidelitatea este unul dintre cele mai comune motive pentru divort. Atunci cand partenerul este infidel, increderea este grav afectata, iar acest lucru poate duce la deteriorarea relatiei si la divort. In plus, infidelitatea poate fi o sursa de durere si suferinta pentru partenerul tradat. Citeste pe https://jurio.ro mai multe despre divort si cum te poate ajuta un avocat in aceasta problema.

Probleme financiare

Problemele financiare pot duce la stres si tensiuni intr-o relatie. Daca unul dintre parteneri este nevoit sa poarte toata sarcina financiara, acest lucru poate fi dificil si poate duce la resentimente. In plus, dificultatile financiare pot fi un motiv de cearta constanta, iar acest lucru poate duce la divort.

Incompatibilitatea

Incompatibilitatea poate fi un alt motiv pentru divort. In timp, partenerii pot descoperi ca nu mai au multe lucruri in comun sau ca nu se potrivesc din punct de vedere personalitate. Daca aceste probleme nu sunt rezolvate in mod corespunzator, acest lucru poate duce la divort.

Problemele de comunicare

Comunicarea este esentiala in orice relatie. Daca partenerii nu se potrivesc in ceea ce priveste stilurile de comunicare sau nu pot sa comunice deschis si sincer, acest lucru poate duce la frustrare si la deteriorarea relatiei. In cele din urma, aceste probleme de comunicare pot duce la divort.

Cele mai citite articole

Abuzul

Abuzul este un motiv grav pentru divort. Abuzul poate fi fizic, emotional sau verbal. Daca unul dintre parteneri este abuziv, este important ca celalalt partener sa ia masuri imediate pentru a-si proteja sanatatea si siguranta. Divortul poate fi o optiune pentru a pune capat acestor comportamente toxice si pentru a incepe o viata noua.

Lipsa de angajament

Una dintre principalele cauze ale divortului este  lipsa angajamentului emotional fata de celalalt. Uneori nu exista timp sau pur si simplu nu exista dorinta de a satisface asteptarile sau nevoile cuplului . Este trecuta cu vederea, nu este inclusa in planuri sau pur si simplu nu i se da spatiu relatiei.

Adesea, acesta este rezultatul unor realitati mai profunde. Se intampla atunci cand relatia este asumata exclusiv din punct de vedere emotional. Pentru ca  cuplul  sa functioneze, este nevoie de rationalitate si de luare a deciziilor , deoarece afectele sunt instabile si tind sa se schimbe in timp.

Lipsa de echitate

Unul dintre aspectele cruciale in relatia de cuplu este distributia rezonabila a angajamentelor . Aspecte precum contributiile economice, treburile casnice, ingrijirea copiilor si tot ceea ce este un management comun trebuie organizate in asa fel incat sa fie echitabil.

Una dintre principalele cauze ale divortului este lipsa de echitate in unul sau mai multe dintre aceste aspecte. Daca unul dintre soti simte ca toata responsabilitatea, intr-un anumit aspect, cade numai asupra lui, cu siguranta nu va fi multumit. Mai ales daca acest lucru nu este compensat cu o eliberare de responsabilitati in alt aspect.

Dincolo de definirea principalelor cauze ale divortului, ceea ce tinde intotdeauna sa prevaleze este dificultatea de  a procesa conflictele . Este normal ca un cuplu sa aiba neintelegeri si probleme, dar acestea devin iresolubile si dureroase atunci cand nu sunt gestionate intr-un mod senin si matur.

Problemele de relatie au, de asemenea, foarte mult de-a face cu  comunicarea . Uneori nu este posibil sa ceri ceea ce vrei, in modul corect. La fel, de multe ori o ureche surda este indreptata la cererea celuilalt. Acest element este implicit in cateva dintre principalele cauze ale divortului.

Cele mai citite articole