Stiri

7 produse pe care sa le incluzi în rutina de îngrijire a tenului

Tenul nostru are nevoie de îngrijire constantă, și nu doar o dată sau de două ori pe lună, atunci când mergi la salonul de înfrumusețare pentru tratamente faciale. Așadar, este nevoie de o rutină corespunzătoare de îngrijire a tenului. Acum probabil te întrebi care sunt produsele pe care trebuie să le incluzi în rutina ta de skin care, dar și care este ordinea în care trebuie să le folosești. 

Și pentru că ne dorim să te bucuri de un ten radiant, care să nu trădeze nici măcar puțin înaintarea în vârstă sau agresivitatea factorilor de mediu, am adunat pentru tine în rândurile următoare o serie de produse pentru îngrijirea tenului, care vor sta la baza rutinei zilnice de skin care. Te invităm să le descoperi! 

Cleaser sau demachiant 

Indiferent dacă porți sau nu make-up, pielea trebuie curățată de două ori pe zi, dimineața și seara, pentru a îndepărta impuritățile adunate în timpul zilei sau excesul de sebum de pe timpul nopții. Pentru a îndepărta machiajul poți folosi un cleanser precum apa micelară, după care poți apela la curățarea tenului cu ajutorul unui lapte demachiant sau a unui gel de curățare cu formulă blândă, în funcție de tipul tău de ten. 

Exfoliant 

Exfolierea tenului este o altă etapă importantă în rutina de îngrijire a tenului. Aceasta presupune eliminarea celulelor moarte de la suprafața pielii. Ideal ar fi să folosești un peeling enzimatic, de aproximativ două ori pe săptămână. Exfolierea va permite o penetrare mai profundă în piele a produselor de îngrijire a tenului. 

Toner 

Tonerele sunt lichide de îngrijire a tenului pe bază de apă, care se aplică pe pielea uscată, după curățarea și exfolierea tenului, cu ajutorul unor dischete din bumbac și înainte de aplicarea serurilor sau a cremelor hidratante. Tonicul are rolul de a echilibra pH-ul pielii și te poate ajuta să te asiguri că pielea ta este complet curată, oferindu-i în același timp și o doză suplimentară de ingrediente active. Alege un tonic cu ingrediente potrivite tipului tău de ten!    

Serum 

O altă etapă importantă a rutinei de îngrijire a tenului este aplicarea serurilor. Aceste produse sunt, de regulă, mai concentrate și au mai multe principii active decât o cremă obișnuită. Frecvența aplicării va depinde de tipurile de substanțe active ale produsului și de concentrația acestora. Poți aplica câteva picături în palme, după care le poți distribui uniform pe față, gât și decolteu. 

Cremă pentru ochi 

Cele mai citite articole

Cremele pentru ochi sunt diferite de cremele pentru față, deoarece sunt formulate special pentru zona delicată a ochilor, care are tendința de a îmbătrâni mai repede decât restul feței. Dacă te îngrijorează liniile fine, ridurile, lipsa fermității, cearcănele sau pungile de sub ochi, un produs dedicat acestei zone cu siguranță merită inclus în rutina ta de skin care. Pentru a o menține tânără, elastică și rezistentă, pielea din jurul ochilor are nevoie de ingrediente regenerante și hidratante. 

Cremă hidratantă sau anti-aging 

Următorul pas în rutina de îngrijire a tenului este hidratarea acestuia, motiv pentru care va trebui să investești în creme hidratante pentru ten, care să îți mențină pielea moale și hidratată, și care să ajute la întărirea barierei acesteia. Dacă ai tenul gras, ideal ar fi să optezi pentru o cremă hidratantă mai light în timpul zilei, care să se absoarbă rapid în piele. Dacă ai pielea uscată, poți încerca o cremă cu o formulă mai densă. 

Dermatologii recomandă cremele hidratante pentru toate tipurile de piele, pe tot parcursul anului, căci hidratarea este esențială pentru menținerea unui ten tânăr și sănătos. Cauta ingrediente precum ceramidele sau acidul hialuronic, deoarece aceste ingrediente sunt elementele de bază ale reținerii umidității în piele. 

Cremă cu SPF 

Dermatologii sunt de acord într-o privință: Aplicarea cremei cu protecție solară este cel mai important pas în orice rutină de îngrijire a pielii, pentru fiecare tip de piele și la orice vârstă. Mai mult decât atât, aceștia sunt de părere că dacă nu vei aplica protecție solară, ai putea la fel de bine să nu respecți niciuna dintre etapele anterioare. 

Daunele provocate de radiațiile UV nu sunt doar de natură cosmetică, ci și de natură medicală. Prin urmare, este esențial să optezi pentru cremă cu protecție solară împotriva radiațiilor UVA și UVB. Indiferent de anotimp, aplică la finalul rutinei tale de skin care o cremă cu SPF minim 30. 

Acestea sunt cele mai importante produse care ar trebui să facă parte din ritualul tău zilnic de frumusețe. Tu pe care dintre aceste produse le-ai inclus până acum în rutina de îngrijire a tenului? 

Cele mai citite articole