Moda

5 tipuri de încălțăminte perfecte pentru primăvară

O schimbare de sezon este întotdeauna ocazia perfectă și motiv potrivit pentru a face achiziții vestimentare noi. Iar dintre acestea, încălțămintea de damă este și ea de nelipsit.

Care sunt, însă cele mai potrivite tipuri de pantofi pe care îi poți purta primăvara? Și cum să faci alegerea lor? Iată mai jos câteva idei în acest sens.

1.Botine cu toc

Pentru sezonul de primăvară, botinele de damă cu sau fără toc reprezintă una dintre cele mai bune opțiuni de încălțăminte. Acestea sunt ideale pentru sezonul intermediar între iarna care se încheie și vara care mai are puțin și se apropie.  

Poți purta botine de damă scurte și cu toc atât cu rochii sau fuste, cât și cu pantaloni de zi. Pentru ținutele formate din jeanși sau alte tipuri de pantaloni, alege-le pe cele scurte, până în dreptul gleznei, cu o tentă ușor masculină. Indiferent de modelul dorit, găsești tot ce ai nevoie în colecția de pantofi pentru damă de la CCC, în funcție de confortul pe care îl cauți, dar și de stilul tău personal. 

2. Cizmele lungi din piele

Datorită eleganței dar și confortului lor, cizmele înalte de damă pot fi purtate cu succes atât în ținute de iarnă, cât și în cele de primăvară. Acestea sunt ușor de asortat cu rochii sau fuste, dar și cu pardesie elegante, lungi sau trei sferturi.

În tendințele acestui sezon se înscriu cele în culori naturale: maro, bej, cărămiziu sau negru. Poți opta însă și pentru culori mai vesele și mai nonconformiste. De exemplu, între cele ale anului 2022 se înscriu fucsia, portocaliu stins sau galben viu. 

Cele mai citite articole

Atunci când îți alegi perechea preferată de cizme lungi de piele, ai grijă ca acestea să se potrivească exact formei piciorului, pentru a nu forma cute inestetice.

3. Ghetele de damă

Ghetele de damă își vor găsi mereu loc în garderoba feminină, în special, în rândul generației tinere. Cu ajutorul lor poți realiza și tu oricând ținute comode și confortabile. Acest tip de încălțăminte combină nonconformismul cu feminitatea și sofisticarea, fiind ușor de integrat în ținute casual sau chiar smart casual. Mai mult, cele military-style se pot purta cu rochii, fuste scurte sau largi și evazate, sau cu jeanși.

4. Pantofii casual, masculini

Încălțămintea de inspirație ușor masculină a pantofilor de damă cu talpă joasă este preferată oricând de femeile moderne. O ținută creată cu accesorii de acest fel emană un rafinament degajat, aparte. 

Pantofii în stil Oxford, spre exemplu, reprezintă încălțămintea ideală pentru ținutele de primăvară fiindcă pot fi purtați atât cu pantaloni, cât și cu fuste. Pentru aceasta, alege pantaloni cu linie dreaptă, ușor clasică, și asortează-i cu sacouri sau bluze simple, dar din materiale prețioase. Dacă, în schimb, preferi să asortezi pantofii unor rochii, alege-le pe cele ușor cambrate pe corp. Pentru fuste, pantofii de acest fel sunt potriviți în mod special la cele mini, eventual în combinație cu dresuri opace sau colorate.

5. Pantofii stiletto

O pereche de stiletto este oricând atributul eleganței feminine, prin felul în care înalță, la propriu și la figurat, o ținută. De aceea, este de nelipsit și în ținuta unei femei moderne și cochete. Poți accesoriza oricând pantofii stiletto cu o ținută de primăvară, deoarece linia lor suplă conferă rafinament oricărui outfit.

Pantofii de acest fel sunt de nelipsit pentru vestimentații smart casual, dar și pentru orice fel de ținute elegante.

Alege din recomandările de mai sus încălțămintea potrivită pentru primăvară și bucură-te de confortul și rafinamentul pe care îl obții!

Cele mai citite articole