Uncategorized

5 cadouri pe care să le faci unui copil creativ

Dezvoltare al copiilor este un proces lung și fascinant, în special în momentul în care observi cum se definesc pasiunile acestora. Un copil creativ este cel care nu se plictisește niciodată, iar acest lucru poate face din găsirea cadoului ideal o provocare. În același timp, ai la dispoziție o gamă largă de lucruri din care să alegi, pentru a reuși să-i stârnești interesul. Iată câteva idei potrivite pentru copilul care te impresionează de fiecare dată:

1.Jucării interactive

Persoanele creative, în general, își doresc mereu să își lase amprenta personală prin tot ceea ce fac. Astfel, copiii nu sunt o excepție de la regulă și vor pune mare preț pe jucăriile care le oferă posibilitatea de a se exprima liber. În special dacă are o pasiune pentru cântat, jucăriile precum cele cu microfoane sunt recomandate.

O personalitate cu înclinații intelectuale și artistice se va bucura să rezolve puzzle-uri complicate, care îi pun la încercare imaginația și abilitățile tehnice. Alege din colecția de jucării educative pentru copii pe cele potrivite pentru vârsta și ariile de interes ale acestuia.

2. Cărți de colorat

Copiii creativi și pasionați de desen sau pictură nu se vor sătura de cărțile de colorat care au în spate și povești inedite. Pentru a le stimula abilitățile cognitive este important să alegi resurse care combină într-un mod cât mai artistic cititul și desenatul. În prezent există o mulțime de cărți create special cu acest scop și anume acela de a le stârni curiozitatea celor mici. 

Ei pot astfel să contribuie la crearea lumii și situațiilor despre care citesc. Acestea prind forme și nu se conturează doar în imaginația lor. Copiii care se bucură de aceste activități vor deveni tot mai creativi, iar la un moment dat pot să-ți creeze propriile povești, atât în scris, cât și vizual.

3. Aparate foto instant

Cele mai citite articole

Accesul la tehnologie le oferă copiilor posibilități nelimitate, dar, adesea, cele mai creative activități implică tehnologie simplă, chiar de modă veche. Dacă observi că cel mic este pasionat de fotografie, un nou telefon mobil nu este mereu cea mai bună soluție.

Poți opta pentru un aparat foto instant, cu ajutorul căruia poate surprinde cadre în vacanțe, la școală sau în timpul excursiilor cu școala. Acestea sunt ușor de folosit și developează fotografiile pe moment, motiv pentru care copilul se poate bucura de amintiri fizice ale celor mai frumoase momente.

4. Seturi de pictură

Este datoria părinților și a adulților din familie să îl ajute pe copil să-ți dezvolte pasiunile sau să le descopere noi abilități. De aceea, cadourile nu trebuie oferite doar la ocazii speciale, ci și atunci când observi că cel mic are nevoie de anumite resurse. Așadar, oferă-i un set de pictură care conține toate materialele necesare precum pensule, coli sau pânze, acuarele sau uleiuri pentru a-și putea dezvolta interesul în acest domeniu.

În special dacă își dorește să participe la cursuri sau să avanseze, va avea nevoie de materiale și soluții de calitate, iar acestea implică o mică investiție. Un copil creativ va găsi mereu canale și platforme pentru a-și pune în aplicare ideile, așa că fii alături de el.

Cadourile pentru copilul creativ fac parte dintr-o gamă diversă, de la jucării, la instrumente și trebuie să alegi în funcție de interesele acestuia. Cumpără cadoul care știi că îi va face ziua mai frumoasă și care îl va ajuta să creeze ceva deosebit.

Cele mai citite articole