Stiri

4 Rețete de tocăniță de pui savuroasă, care păstrează gustul copilăriei

Tocănița de pui este un preparat culinar reconfortant și gustos, cu rădăcini adânci în bucătăria tradițională. Această mâncare presupune gătirea bucăților de pui, de obicei cu os, într-un sos aromat și bogat, împreună cu legume, condimente și ierburi proaspete. Tocănița de pui este apreciată pentru gustul său savuros și textura fragedă a cărnii, care devine suculentă datorită gătirii lente și îmbibată cu aromele ingredientelor din sos.

Rețeta Clasică de Tocăniță de Pui:

Ingrediente:

  • 1 kg de carne de pui (piept, pulpe sau aripi), tăiată în bucăți
  • 2 cepe mari, tocate fin
  • 3-4 căței de usturoi, mărunțiți
  • 2 morcovi, tăiați rondele
  • 2 cartofi, tăiați cuburi
  • 1 ardei gras (roșu sau verde), tăiat cuburi
  • 400 g de roșii tocate sau roșii proaspete, tăiate cuburi
  • 200 ml de supă de pui
  • 2 linguri de ulei sau unt
  • 1 linguriță de boia de ardei dulce
  • 1 linguriță de cimbru uscat
  • Sare și piper după gust
  • Pătrunjel proaspăt tocat pentru garnitură

Instrucțiuni:

  • Într-o cratiță mare, încălziți uleiul sau untul la foc mediu și căliți ceapa și usturoiul până devin aurii.
  • Adăugați carnea de pui și rumeniți-o până devine albă.
  • Adăugați morcovii, cartofii și ardeiul gras și gătiți-le timp de câteva minute.
  • Adăugați roșiile tăiate sau roșiile tocate din conservă, boiaua de ardei dulce, cimbrul, sare și piper. Amestecați bine.
  • Turnați supa de pui peste ingredientele din cratiță. Acoperiți și lăsați să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 30-40 de minute sau până când carnea și legumele sunt gătite și tocănița a devenit mai densă.
  • Aromatizați cu sare și piper după gust și presărați pătrunjel proaspăt peste tocănița de pui înainte de servire.

Rețetă de Tocăniță de Pui cu Ciuperci:

Ingrediente:

  • 1 kg de carne de pui (piept sau pulpe), tăiată în bucăți
  • 500 g de ciuperci, feliate
  • 2 cepe mari, tocate fin
  • 3-4 căței de usturoi, mărunțiți
  • 200 ml de supă de pui
  • 200 ml de smântână
  • 2 linguri de ulei sau unt
  • 1 lingură de făină
  • 1 linguriță de cimbru uscat
  • Sare și piper după gust
  • Pătrunjel proaspăt tocat pentru garnitură

Instrucțiuni:

  • Într-o cratiță mare, încălziți uleiul sau untul la foc mediu și căliți ceapa și usturoiul până devin aurii.
  • Adăugați carnea de pui și rumeniți-o până devine albă.
  • Adăugați ciupercile feliate și gătiți-le până se înmoaie și își pierd apa.
  • Presărați făina peste ingredientele din cratiță și amestecați bine pentru a forma o pastă.
  • Turnați supa de pui și smântâna și amestecați până se formează un sos cremos.
  • Aromatizați cu cimbru, sare și piper după gust.
  • Lăsați tocănița să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 20-30 de minute sau până când carnea este gătită și sosul s-a îngroșat.
  • Presărați pătrunjel proaspăt tocat înainte de servire.

Rețetă de Tocăniță de Pui cu Măsline și Lămâie:

Cele mai citite articole

Ingrediente:

  • 1 kg de carne de pui (piept sau pulpe), tăiată în bucăți
  • 1 ceapă mare, tocată fin
  • 3-4 căței de usturoi, mărunțiți
  • 200 g de măsline verzi sau negre, fără sâmburi
  • Coaja rasă și sucul de la o lămâie
  • 200 ml de supă de pui
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 linguriță de cimbru uscat
  • Sare și piper după gust
  • Pătrunjel proaspăt tocat pentru garnitură

Instrucțiuni:

  • Într-o cratiță mare, încălziți uleiul de măsline la foc mediu și căliți ceapa și usturoiul până devin aurii.
  • Adăugați carnea de pui și rumeniți-o până devine albă.
  • Adăugați coaja rasă și sucul de lămâie, măslinele și cimbrul. Amestecați bine.
  • Turnați supa de pui și lăsați tocănița să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 20-30 de minute sau până când carnea este gătită și sosul are o consistență groasă.
  • Aromatizați cu sare și piper după gust.
  • Presărați pătrunjel proaspăt tocat înainte de servire.

Rețeta de Tocăniță de Pui cu Ciuperci și Smântână

Ingrediente:

  • 1 kg de carne de pui (piept sau pulpe), tăiată în bucăți
  • 500 g de ciuperci, feliate
  • 2 cepe mari, tocate fin
  • 3-4 căței de usturoi, mărunțiți
  • 200 ml de supă de pui
  • 200 ml de smântână
  • 2 linguri de ulei sau unt
  • 1 lingură de făină
  • 1 linguriță de cimbru uscat
  • Sare și piper după gust
  • Pătrunjel proaspăt tocat pentru garnitură

Instrucțiuni:

  • Într-o cratiță mare, încălziți uleiul sau untul la foc mediu și căliți ceapa și usturoiul până devin aurii.
  • Adăugați carnea de pui și rumeniți-o până devine albă.
  • Adăugați ciupercile feliate și gătiți-le până se înmoaie și își pierd apa.
  • Presărați făina peste ingredientele din cratiță și amestecați bine pentru a forma o pastă.
  • Turnați supa de pui și smântâna și amestecați până se formează un sos cremos.
  • Aromatizați cu cimbru, sare și piper după gust.
  • Lăsați tocănița să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 20-30 de minute sau până când carnea este gătită și sosul s-a îngroșat.
  • Presărați pătrunjel proaspăt tocat înainte de servire.

Rețeta de Tocăniță de Pui cu Legume la Cuptor:

Ingrediente:

  • 1 kg de carne de pui (piept sau pulpe), tăiată în bucăți
  • 2 cepe mari, tocate fin
  • 3-4 căței de usturoi, mărunțiți
  • 2 morcovi, tăiați rondele
  • 2 cartofi, tăiați cuburi
  • 1 ardei gras (roșu sau verde), tăiat cuburi
  • 400 g de roșii tocate sau roșii proaspete, tăiate cuburi
  • 200 ml de supă de pui
  • 2 linguri de ulei sau unt
  • 1 lingură de boia de ardei dulce
  • 1 linguriță de cimbru uscat
  • Sare și piper după gust
  • Pătrunjel proaspăt tocat pentru garnitură

Instrucțiuni:

  • Într-o cratiță sau tigaie care poate fi folosită și în cuptor, încălziți uleiul sau untul la foc mediu și căliți ceapa și usturoiul până devin aurii.
  • Adăugați carnea de pui și rumeniți-o până devine albă.
  • Adăugați morcovii, cartofii și ardeiul gras și gătiți-le timp de câteva minute.
  • Adăugați roșiile tăiate sau roșiile tocate din conservă, boiaua de ardei dulce, cimbrul, sare și piper. Amestecați bine.
  • Turnați supa de pui peste ingredientele din cratiță. Acoperiți cratița și transferați-o în cuptorul preîncălzit la 180°C. Lăsați să fiarbă timp de aproximativ 45-60 de minute sau până când carnea și legumele sunt gătite și tocănița a devenit mai densă.
  • Aromatizați cu sare și piper după gust și presărați pătrunjel proaspăt tocat înainte de servire.

Aceste rețete de tocăniță de pui sunt perfecte pentru a vă bucura de o masă reconfortantă și savuroasă. 

Cele mai citite articole