Diverse

12 mituri despre implanturile mamare și mărire sânilor

12 mituri despre implanturile mamare și mărire sânilor

A avea sâni fermi și frumoși este unul dintre cele mai căutate atribute în căutarea frumuseții feminine. De-a lungul timpului, această parte a corpului a fost un arhetip al frumuseții și al senzualității. De aici, și importanța ca fiecare femeie să se simtă confortabil cu sânii ei și necesitatea ca multe dintre ele să se supună unei operații de mărire pentru a avea un bust pe placul lor.

Această intervenție este una dintre cele mai solicitate de femeile din întreaga lume. În ciuda popularității sale, există multe mituri și concepții greșite despre augmentarea sânilor. Multe dintre ele se nasc din așa-numitele fake news sau știri false publicate pe internet, în timp ce altele sunt produsul zvonurilor răspândite de opinii neprofesioniste. Mai jos vom demonta câteva dintre cele mai frecvente „legende urbane” despre implanturile mamare:

1.Poate organismul să respingă implanturile? 

Acest lucru este foarte rar. Protezele actuale folosesc un silicon foarte purificat care poate provoca cu greu reacții imunologice de respingere. Organismul produce întotdeauna o capsulă izolatoare în jurul implantului, asemănătoare unei cicatrici. Această capsulă poate fi subțire, normală, groasă sau extrem de groasă.

În ultimele cazuri, capsula poate comprima implantul și poate provoca ceea ce se numește contractura capsulară, ceea ce va cauza o senzație de duritate, tensiune sau chiar durere și, adesea, un fel de deformare a sânului. De asemenea, poate afecta unul sau ambii sâni.

2.Cicatricilie vor fi vizibile? 

Depinde de modul în care se vindecă fiecare pacientă, de poziția cicatricilor și, bineînțeles, de atenția și precizia chirurgului. Implanturile sunt plasate prin incizii făcute în zone strategice, astfel încât să fie mai puțin evidente, cum ar fi pliul submamar, areola sau axila. Fiecare are avantajele și dezavantajele sale, iar alegerea va depinde de chirurg, de pacient și de caracteristicile fiecărui caz în parte. 

3.Se vor observa implanturile?

Acestea nu vor fi vizibile dacă mărimea, poziția și răspunsul corpului sunt adecvate. După cum se știe, implanturile cu forme anatomice își păstrează întotdeauna forma, dar au dezavantajul că se pot roti și deforma sânul, în timp ce cele rotunde, cu o consistență moale, atunci când pacienta se ridică în picioare, se vor umfla în mod natural în partea de jos și nu vor prezenta acest risc. 

4. Sânii nu vor arăta niciodată natural? 

Încă o dată, rezultatul va varia în funcție de expertiza și experiența medicului care efectuează operația și care recomandă implantul cel mai potrivit pentru anatomia și caracteristicile corpului fiecărei persoane.

5.Operația este foarte dureroasă? 

Fals: Operația se efectuează sub anestezie locală și sedare sau sub anestezie generală, astfel încât pacienta nu va simți niciun disconfort în timpul operației. Atunci când protezele sunt plasate sub mușchi, pacienta va simți disconfort, în genul unei rigidități puternice, dar analgezicele disponibile în prezent vor preveni durerea. Va fi necesar doar să luați medicamentele și să urmați îngrijirea specifică prescrisă de echipa medicală.

Cele mai citite articole

6. Se va pierde sensibilitatea sânilor? 

Fals: După o intervenție chirurgicală, este posibil să apară o lipsă de senzație (hipoestezie) sau hipersensibilitate (hiperestezie) la nivelul sânului. Aceasta este o reacție naturală a nervilor senzoriali la implant, dar este temporară și va dispărea după câteva săptămâni.

7. Implanturile cresc riscul de cancer la sân? 

Fals: Nu există nicio dovadă științifică care să ateste că implanturile mamare cresc probabilitatea de a dezvolta orice tip de tumoare sau cancer. Unii medici susțin chiar că un sân cu implant este mai ușor de simțit și, prin urmare, mai ușor de detectat noduli. Cu toate acestea, atunci când vine vorba de controale, este recomandabil să se opteze pentru ultrasunete sau RMN în locul mamografiei, deoarece presiunea exercitată de mamografie ar putea deteriora implantul.

8. Implanturile influențează alăptarea? 

Fals: Nu există nicio contraindicație, deoarece implantul este închis în capsulă, fără a afecta canalele de lapte care transportă laptele la sân. Copilul dumneavoastră se va putea bucura de alăptare, deoarece siliconul nu va ajunge niciodată în laptele matern.

9 Este necesară schimbarea implantului la fiecare 10 ani? 

Cu protezele actuale, se recomandă schimbarea protezelor doar atunci când acestea se rup. Cu toate acestea, odată ce operația a fost efectuată, pacienta trebuie să se supună anual unei ecografii și unui control din partea chirurgului pentru a verifica starea implantului și a controla eventualele modificări.

10. Nu se poate călători cu avionul/submarinul? 

Fals: Una dintre cele mai răspândite legende urbane, în mare parte datorită tabloidelor. Deși este adevărat că în transportul în aer sau în apă există schimbări de presiune, acestea nu sunt suficient de pronunțate pentru a provoca explozia unui implant mamar. Ceea ce trebuie să faceți este să așteptați două săptămâni după operație înainte de a călători cu avionul sau pe mare.

11. Nu se poate face sport în primele săptămâni după operație?

Adevărat: Experții recomandă să așteptați 3-4 săptămâni și să reluați activitatea fizică treptat și cu prudență. Cu toate acestea, echipa va analiza fiecare caz în parte pentru a oferi fiecărui pacient tratamentul postoperator și recomandările adecvate pentru fiecare persoană în parte.

12. Nu se poate dormi pe burtă cu implanturile? 

Încă un zvon nefondat! Trebuie să luați această măsură de precauție doar până la dispariția umflăturii caracteristice primelor zile după operație, deși nu o recomandăm la pacienții cu proteze anatomice sau la cei cu țesuturi foarte moi.

Cele mai citite articole